Saturday, November 29, 2008

Bwk mak gi Tesco...

Mase aku kat office smlm, lunch time, mak aku call...

Mak: Ira, ko balik awal ke ari ni?
Aku: Nape mak?
Mak: Mak nak ajak ko gi Tesco... mlm esok kan nak kenduri berkampung..
Aku: Ohhh...tak pe mak... Tesco lambat tutup... kul 11 cam tu br tutup... sempat!!
Mak: Tak de lah... mak bg tau jer...
Aku: Ok lah...nnt ira bwk mak...

Tp, aku cam ner nak balik awal kan... hari Jumaat tu lah aku nak siap kan kerje2 aku. Hari last nak wat closing..sbb besok terpakse lah cuti...
Mak nak wat kenduri, tak kan aku lak nak kerje... ade lak kene PANG kan...

So, aku balik lam kul 6.... kelangkabut lah aku keje... selaju yg mungkin....huhuhuhuhuh

Balik kerje jer..aku ajak hubby aku balik umah dulu...tukar baju... tak kan lah nak gi shopping ngan baju kurung lagi...
Aku kan nyer aper... aku fobia sbnr nyer...
Aku pernah sekali dulu, gi shopping kat Tesco Shah Alam... pakai baju kurung...
Kain baju kurung tu kan panjang... tgh tolak2 troli tu kan... tetibe je, aku rase, kain aku ade org tarik!!!! rerupanye... kain aku tersangkut kat excalator da....
Habis, kelangkabutlah aku... aku pun jerit lah...

Kain I!!!!!
Kain I!!!!


Bukan aku jer yg panik, org2 sekeliling aku mase tu pun panik gak...
dorang cakp... cari button!!! cari button!!
Sib baik mase tu Rais ngan wife pun ade... Rais pun, terus lari and press the button.
Jadi excalator tu pun stop lah kan...

Kan aku dah tersepit... dorang pun ramai2 ckp... Tarik!!! Tarik!!! Tarik kain tu...
Aku pun tarik lah... kain aku pun selamatlah kuar dr excalator tu ngan fesyen baru...compang-camping...

Aku tak leh nak wat ape lah kan... terpakse redha jer... jalan jer lah ngan muke tak malu nyer..
Sib baik, mase tu dah habis shopping...mmg nak balik dah..

Huh!! kelakar kan.....................tak ingat tul lah...
Skrg kain tu, aku simpan lagi, tp dlm kotak lah.... tak moh tgk kain tu...
Dah lah baju kurung tu, aku br pakai 2 kali....huhuhuhuhuhuh

hehehe...panjang pulak citer nyer kan....

Sblm gi shopping, makan dululah... lapar lah hujan2 ni...
Aku bwk mak aku gi makan, tp mak aku tak nak makan, so, aku ngan hubby jer makan...
Anak2 aku pun tak nak makan...dorang sumer dah kenyang sbb makan kat umah mak tadi...

Smpi tesco jer, anak2 aku mesti wajib singgah kat toilet dulu blm memulakan perjalanan...

Jom, kita memulakan operasi..

List yg hendak di beli:
1) Bawang putih/kecik/besar
2) Sayur2an
3) Cili kering ngan cili masak
4) Ikan masin
5) Sos tomato/cili/tiram
6) Tissu
7) Bantal Akat Nikah
8) Bantal peluk....dan byk lagi lah...


Mase ni nak carik ikan masin..... tp tak de yg best!! so cancelled!!

Jom carik lagi mak...

Byk brg dah habis lah kat tesco ni... limau nipis pun, dah tiggal ala2 jer...

Ehhh..ade belacan bentuk petak lah...comei lah mak... mak kite beli yer mak...

Hehehee, aku suko... mak beli...
Dah settle, mak aku belanje cucu nyer makan manisan tu...yg warne pink tu...

Sumer dah selesai... jom balik!!
Lega.... esok nak tolong mak masak pulak.......

7 comments:

atty's said...

wakakkaka..alang..atty gelak guling2 nie pasai kes kain alang tersangkut.

atty dulu lak..tersangkut dlm rim moto..den jatuh terguling..huhuuhuh.tragedi..

ummu_hanis said...

tesco tu umah kedua haku sekeluarga dah. huhuhu. aku rasa aku dah kene pawang ler ngan tokei tesco tu. haha.

KV said...

owh..ngeri nya kes kain tu. Kenangan sepanjang hidup tu!!

vagg. said...

hoh hahahah sabo jek la. kalo kena gitu mmg haru ooo. xdisangka2. alang.. snap le gambo kain tuh. SPECIAL REQUEST dr saya alangg

Miss Moon said...

harus la lepas nih kalau moon naik escalator ..pakai baju kurung ...akan ku angkat kain tew tinggi tinggi hahahhahaha

BigMouth said...

Atty... oohhh...guling2 eeee...
Tak pe...hahaha..
Anyway...sweet memory to review!!!

Hi vagg's.. nak tgk ke gambar kain tu... kat kotak yg mane eee, alang letak kain tu.. nnt, ade rezeki..alang snapkan special tuk vagg's eeeee..

ummu selalu shopping kat tescolah ni.. jage2 ngan kain tu eeee..

Hi KV.. mase tu nng ngeri.. tp pas tu, mmg kelakar giler...

Hi Moon...harus angkat kain tu tinggi2.. biar, nmpk kaki seksi.. jgn tersepit kain... haru ooo!!!

Wawa_Nadwa said...

klu tak amek gambo kt cermin tak SAH.
hehehe!
kite sume serupe je.
hiks!