Wednesday, November 5, 2008

Kene drive sendiri Ooooo!!!

Hari aku nak balik awal!!! Aku Penat!!! Aku nak Rehat!!!
Aku dah berazam nak balik awal!! Tak kire... ape nak jadi... aku musti balik awal..
Selame ni, azam aku susah nak tercapai, tp kali ni, tak smpi 24 jam... tercapai jek... pelik kan...

Aku, biasa lah.. seboleh2 nyer tak nak dirve. Aku malas!!! bahase lembut nyer... aku manje...
Aku akan tumpang jer kete hubby aku gi keje... heheheh, tu lah best nyer, keje kat same tmpt!! Silelah cembulu.....
Tp, disaat aku nak balik cepat tu lah, hubby aku byk keje...
Kul 4 lebe, die call aku...

Hubby: U balik kul berape eee...
Aku: Awal kot!! Nape, u ade hal ke?
Hubby: I ingat, i nak gi KL... Kalau gi KL, pas tu nak patah balik Glenmarie, mungkin tak sempat lah u nak balik awal!!
Aku: Emmm, tak pe lah cam tu... i tggu jer lah u... (dgn nada sedeh) huhuhuhu
Hubby: Tak pe, i tinggal kan kunci kete.. nnt u drive sendiri balik umah tau!!
Aku: Habis, u nak balik camner...
Hubby: I suruh Rais hantar i balik...
Aku: OK... cepat jer setuju....

Tp, hujan lak petang tu... huh!! tertekan tul lah...
Aku ni mnggelabah jer, kalau bwk kete mase ujan..
Mate aku kan nyer nmpak sangat!! Rabun tu... Kate Doktor zack -u, alang kene makan byk karot!!!
Masam jer muko den....
Mase ni, aircond pun dah tak brp nak rase... berdebar jer yg lebeh... huh!!!
Aku kan nyer ape.. dulu, aku tak ape jer drive mase ujan... Pernah sekali tu, aku hampir langgar tembok tau... sbb tayar kete tu,cam tak cecah jalan raye.. Mase tu ujan...tp, aku bwk kete laju gak...tak reti nak pelan2... Bile ujan, jalan kan berair... tu yg jadi tak terkawal!! Sib baik mase tu, aku masih boleh kawal keadaan... ke kanan kiri gak lah kete aku mase tu.. Sib baik tak byk kete..So, kete lain yg nmpk aku terhoyong hayang tu, boleh lagik elak kat aku.. Kalau tak.. tak tau lah.... Anyway, syukur, Alhamdulillah... Amin...

OTW balik tu, hubby aku call suruh tambah nilai!!
See, card T&G ku ni... dah buruks kan...
Tu maknenyer, dah lame dah...kita org pakai card ni... sejak sistem ni diperkenalkan.. hubby aku dah beli dah..
Dulu, nak beli card ni, mahal kan... skrg dah senang dah...
Kan nyer ape, kalau pakai smart Tag, boleh jimat kan mase... tak yah beratur lame sangat kan... Tp yg paling tak best, kalau smart tag wat hal!! Huh!!!!!! GERAM!!!

Tambah, jgn tak tambah!!!!

Akhir nyer, smpi gak umah............. terus lending..
Ingat kan, nak lah lame sikit baring2... tp kene amik ayin lak kul 6.15pm.
Jadilah kan... rehat kejap pun, layan.................................

5 comments:

atty's said...

kty lak..suka drive sendiri...ekekekek..sambil bukak radio kuat2

umieadam said...

saya pun tak suka kalau kene drive sendri nak2 lak masa ujan..
aduh mulalah agbra....

tp bila dah sampai umah legaaaaaaaa kan?!

KV said...

mmh lasak sungguh kad tu. Hihi

Ceera said...

eeeeeeee.. buruknye kad..

BigMouth said...

atty, sometime jer alang suke drice sendiri.. tu pun kalau terpakse... huhu

samelah kite umie, kalau dah smpi umah, memang lega...

card tng tu, mmg lasak dah berjasa u!!!