Friday, November 28, 2008

Ade ke hari ulang tahun pertunangan?

Kalau korang jenguk kat blog hubby aku kan...korang ttu tau yg 27-11-08 ni, hari ulang tahun pertunangan kami...
Ade sbb, knp aku ingat sgt, hari pertunangan kau ni...
Mane tak nyer...mase hari aku nak tunang tu lah, akak aku nak beranak.
Mase tu mmg kelangkabut...
Akak aku, sepatutnyer, bukan nyer beranak on 27-11...tp anak pertame, org kate,selalunyer mesti cepat kuar...
Aku tunang lepas zohor... habis jer majlis tunang tu... mak ngan bapak aku, terus jer bergegas ke johor...nak tgk akak aku nak beranak... je lah, lg pun cucu pertama u... exited nyer..mesti lah lebuh kan...
Aku ni, nak bertunang pun...mcm org tak bertunang...aku lah kene wat sumer persiapan... ye lah kan...tak kan nak harap kan mak aku... mak aku pun mase tu, dah tak tau, mane nak didulukan...
Sib baik lah aku ni, pandai berdikari... so, sumer berjalan lancar...

Happy birtday to Ika....

Lepas balik kerje, aku ajak hubby aku gi betul kasut aku yg, dah tercabut getah nyer..
Hubby aku ckp, kat pandan capital tu ade kedai baiki kasut..
so, kite gi sane jer lah... boleh makan sekali..

Aku kan nyer tak nak beli kasut baru....tp, kasut ni elok lagi...cume getah tumit kasut tu jer yg tertanggal...
tak tahan telinge aku dengar, bile aku jalan jer..bunyi nyer cam lain kan...
Bunyi dah smpi, tap org tak smpi lagi kan...

Tokeh kedai tu ckp, uols pergi shopping dulu, nnt balik baru angkat ini kasut...
Ok..apek!!
Hubby aku ckp ngan anak2... ok, hari ni anniversery pertunangan mama ngan abah... Ok, abah belanje makan kebab!! Happy jer anak2 aku dpt makan kebab!!
Tp mmg hari2 abah belanje kan...
Pilih lah nak makan aper....abah bayar!!! Oooo!! berlagak oooo abah...
Syg!! ape ni...knp u cam ni...
Belum bayar lagi u dah nak garang ni....
Takut lah...tp rase cam geli2 jer ketiak i....hahahahaha
Hubby aku, nak buar kelainan lah tu....hikhikhikh
Ajoi ngan aku, biasalah...mesti makan spergetti!!
Ayin pulak, mesti makan ni....sedap gak...aku harus celok sikit!!

Nak tak.... tak boleh... aku nak makan sumer!! ahhahahaha TAMAK kan aku!!!

Ajai makan kebab!! macam sedap jer Ajai...

Aduh... lambt nyer ajai makan.... meh sini, mama tolong makan....
Baek kan ati aku.... mane nak carik kan....

Lepas makan, rese cam tak kenyang jer..
Tp dah bace bismillah dah...
Nape eeee....
Sib baik, kat sblh ade kedai bakery... jom singgah...
Nak beli yg mane eeeee...
Mane eeee..
Haaaa... roti ni cam sedap jer.... ok, kite beli yg ni eeee

Ingat kan, pas ni nak balik, tp ajai ngadu, berus gigi dier dah hilang...
so, masuk the store dulu lah...

Ok, ajai pilih lah nak yg mane satu ajai nak...

Nape ngan ko ni Joi!! tak puas hati ke!!! hehehehe

Aku tgh pujuk ajai... Ajai ni, kengkadang aku tak paham...kejap jer mood dier berubah.. td elok jer, tah ape...ade lah bende yg dier nak, tp tak dpt...so dier mesti merajuk.
Aku tanye dier...knp ngan ajai ni... nape ajai merajuk...
Huh!! rupe2nyer, dier nak cd game da....

Ingat nak beli berus gigi, tp byk pulak terselit bende2 lain...
Air oren wajib beli.

Meggi pun, mesti kene beli...
Syg, beli lebih sikit eeee...buat stok

Wajib ade gmbar aku ngan hubby.
Ape lg syg... bayar lah...
hahahaha...larikkkkssss!!!
Lepas tu, carik lah pulak cd game...
Barulah senyum muke ajai...
Cepat lah pilih...
Sib baik murah ko.... 3 cd rm 10 jer...

Puas hati eeee...sumer dah dapat cd kan... jom balik!!

Sblm balik, barus amik kasut aku dulu...
kene rm 8...
Bayar je lah....

Dah penat dah.... jom balikkkkkkkkk!!

7 comments:

aD said...

ehh.. musti celebrate tau Alang. Nak nak lak kalau kita nyer anniversary jauh lagi.. *merasa dapat hadiah dua kali*.. hehehe

Sue@MamaMaryam said...

syoknya date tunang pun sambut.. meriah gitu...

k.ira ( hihi leh ke panggil nama ni???)syok nya tgk akak romantik camni.. harap2 km pun camni sampai bila2... aminnnnnnnn

BigMouth said...

Hi AD... untung kan... dapat 2x...acik suko!!!

Hi Sue... boleh aje panggil k.ira.. kt office sumer panggil k.ira or ira... kat blog jer, famous ngan panggilan alang/BM..

Sue pun ok per... Abg A tu, baik jer kat office ni... tak yah risau2!!

azrina said...

salam kak..
happy anniversary pertunangan!!
moga bahagia selamanya....

Casper a.k.a wifee en.atan said...

sedapnya tengok spaghetti tu ishhh....

vagg. said...

hoh muka AYIN nguap pon ado! ekekeke

Miss Moon said...

best betol tgk kak lang ngan anak anak ...cam kenkawan je . Mak yang sangat sporting la ...

i sukaaaaaaaaaaaaaaaa tau