Wednesday, November 19, 2008

Makan lagi?

Lepas balik dr kenduri kawin tu, aku terus jer balik ke umah mak aku..
Ye la... harus aku hantar mak aku balik umah dulu..
Yahooo.. Langkah kanan lah mase tu...
Kebetulan adik aku, si zicq tu, br balik dr beli goreng pisang.
Ape lagi ...aku pun terus belasah goreng pisang tu...
Bukan aku sorang lah... sumer yg ade kat umah tulah...
Sekali tak cukup ma... harus hubby aku pergi beli tuk second trip!!
Second trip tu, lebih up lah...hubby aku beli... sbb ramai pulak kat umah tu..
Makan, makan, makan dan makan lagi!!!

Aku ngan anak beranak aku ni...tak tau lah... kalau lepak kat umah mak aku... hantu makan pun menjelma... tak tahu nak kenyang..

Lepas dah sendat perut..aku pun ajak lah hubby aku balik umah...
Ingat tak nak kuar lagi lah..nak lepak jer kat umah..
Lagi pun perut dah kenyang kan...

Nak di jadi kan citer lagi... lebih kurang kul 10 mlm kan, tgh aku syok2 tgk tv, ajai ckp ngan aku,....

Ajai: mama..... lapar lah... kita nak makan lah...
Aku: laaaa... lapar lagi ke? td kan dah makan...
Ayin: Mama, jom lah kite makan kat Mc D
Aku: Tu mama tak tau..korang tanya lah abah...(mase ni aku kat bilik atas)
Ape lagi dorang pun berlari turun bwh, tanye abah die..
Tp dorang ni dah cerdik pandai dah... Dah tau dah kelemahan bapak dier...
Dorang boelh pulak tukar ayat!!!!

Ayin ngan Ajai: Abah, mama nak makan kat Mc D lah...
hahahah.. dorang tau, kalau pakai name mama dier, sure abah dier ckp okie...hehehehe

Tp, abah die pun pandai gak.. dah tau dah taktik anak2 dier...

Abah: Ok, boleh gi makan, tp...korang kene top up RM 10 sorang...
Di sbb kan, anak2 aku nak sgt makan Mc D, dorang sanggup kuar kan duit tabung dorang, bg kat abah dier...

Sbnr nyer abah dier main2 jer... nak tgk perangai anak2 dier... murah hati ke tak? hehehehe
Mase anak2 dier bg duit kat abah dier, abah dier, just amik duit tu, pas tu simpan dlm poket dier... Pas tu, abah dier, terus je kata...jom lah!! kate nak makan kat Mc D...

Anak2 aku pun, ape lagi... cepat je, ambik kunci, buke pagar depan umah...
Hubby aku terdengarlah bisikan anak aku2...

Heheheeee, mmg kelakar... dorang bisik ape tau!!!
Ish!!! Abah betul2 amik lah duit tu....

Hubby aku buat2 tak dengar lah...

Smpi sudah kite kat Mc D..
Wah...tersergam indah lah Mc D ni...
Dah berwajah baru u.....

Tu dorang dah nak masuk Mc D...
Mase ni, aku tau..mesti dorang dah pikir nak makan yg best2 sbb dorang dah top up 10 sorang kan.... hahahaha

Mase ni aku agak jer lah... mesti dorang ckp...
Ajoi: Ajoi nak makan aiskrim
Ajai: Ahhh... Ajai nak makan bigmac lah!! Besar sikit!!
Ayin: Ayin nak makan, ape tu... alah yg set no 10 tu... yg besar tu...

Hubby aku beratur...
Ramai pulak org nak makan Mc D, mlm2 bute ni...
Lame jugk lah hubby aku beratur...
Mesti, org yg bertugas malam tu, tak berape cepat kerje dier kan...
Huh!! mate aku pun dah nak ngantuk dah...

Untuk tidah melayan ngantuk aku...aku aku gedik2 ngan ayin!!!
Ayin, jom kite amik gmbr!!
Ayin wat lak puke pelik2 sikit!!
Ayin pun, mengikut jer ckp mak dier..
Korang tgk lah, dier buat muke pelik!!! hahaha... lawak kan...

Lagi E-in... name manje Ayin yg ke tiga...
Dier buat muke CaK!!! pulak!!
Bagus...mama suke...
Ayin mmg bagus...
Gmbr cili sos ni pun aku nak amik gak!!
Ni lah tugas Ajoi setiap kali kite gi makan kat Mc D..
Abah dier oder makanan, ajoi, arrange kan sos tuk sumer org..
Ajai lak, amik crimmer byk2!!
Stgh letak kat atas meja, stgh lg masuk dlm poket seluar dier..
Nnt balik umah, boleh lah ratah2 krimmer tu...
Aku, bior kan aje... tak kose nak marah...
Dekat stgh jam gak lah...br lah dpt makan....
Dorang makan, cam nak bukak posa pulak...
Selere jer....
Aku tak leh nak ckp ape kan.. ni sumer sbb faktor keturunan gamak nyer...hahaha
Pessss..... harus amik gmbr ngan hubby kan....
Habis makan... balik umah...
Tgk jam dah kul 11.oo mlm... waduh... esok nak kerje kan... malas nyer kan............

p/s: hubby aku tak pakai pun duit anak2 dier... masih ade die simpan kat tmpat lain... saje jer dier nak kene kan anak2!! Padan muke dorang kan....hahahahaha

6 comments:

Casper a.k.a wifee en.atan said...

hahahah kak lang
sok depa ajak kuar makan lagi kan pas tu minta lagi det kat depa...saheh sanggup korek tabung lagik tu...

BigMouth said...

Casper... dorang pandai, kalau dah pakai duit dorang, siap order ais krim lagi...

BigMouth said...

Casper... dorang pandai, kalau dah pakai duit dorang, siap order ais krim lagi...

cik wanie said...

nanti alang kena banje wanie mkn mc D gak tau
blh kan...

hurm.....
pastu kan alang kena suapkan tuk wanie
kasi ayin jeles,
wakakakakakakakaka:)

aD said...

menarik taktik nih.. nanti anak ad dah besau, boleh digunapakai.. hehehehe

BigMouth said...

Hi Ad... kelakar lah ad ni... mmg kelakar..

Wanie... alah cian lah wanie ni..
Wanie ni mesti manje org nye kan..