Friday, November 14, 2008

Ah!! Mulut korang!!

Lepas amik anak2 aku nyer report card kan... aku dah boleh bwk ajai ngan ayin balik umah.
Aku pergi kelas ajoi gak... suruh ajoi ckp ngan cikgu dier, boleh balik sekarang ke?
Tp, cikgu ajoi tak bagi pulak..
Ajai ngan Ayin boleh balik... maknenyer, aku kene dtg balik lah kul 12 nnt, nak amik ajoi lak...

Ajai ngan ayin ckp nak gi kedai atok..
Ajai nak beli top up..
Ayin pulak, sibok dari minggu lepas nak beli sim card...

Singgah le kat kedai atok eeee.
Beli lah top up ngan sim card ayin..
Skrg ni Ayin dah ade phone... hehehe, no dier ialah..... hehehe, mane eh bg tau!! Nnt ayin glamour, cam ner kan.... hahahaha

Lepas dah sattle...sumer... Ayin agan Ajai, tetibe je haus!!
Mama, jom pergi minum...
Ok lah... jom!!!
Lagi pun, aku pun lum sarap lagi..
Kira org makan lontong jer...
hehehehe...

Masa ni lah.. dorang menunjuk kan bakat mulut lezer dorang..

Ayin ngan ajai mule2 sempang pasal mak tam dier...

Ayin: Mama, ayin tak suke lah, mak tam suruh panggil si ciput tu daddy Tam
Ajai: Ah ah... mak tam pakse kite panggil daddy tam
Aku: Tak pe lah kan.. knp.. korang rase tak sesuai ke...
Ayin: Kalau panggil daddy tam tu.... bunyi nyer mcm teddy bear jer ma...
Aku: Abis, korang nak panggil ape?
Ajai: Ajoi tak kire, ajai nak panggil Pak Tam jugak!!
Ayin: Ah Ah.. Ayin pun nak panggil Pak Tam jugak..
Aku: Korang tak biasa kot... nnt dah lame2.. korang biasa lah panggil daddy Tam..
Ajai/Ayin: Tak nak... kita tak kire... kita nak pggl PAK TAM jugak!!
Aku: Kalau korang panggil Pak Tam, nnt ciput tu gemok cam Pak Tam raje lwak cam ner?
Ajai/Ayin: Biar lah....

Pas tu dorang citer pasal Abby Adabi pulak...
Knp, tebibe jer dorang citer pasal ni, aku pun tak tau..
Tp yg pasti nyer, bukan aku yg mula kan..
Rase2 aku, Ajai yg mule kan soalan...

Ajai: Mama... yg pasal Abby tu, Norman yg salah ye mama..
Aku: Entah lah... agak nyer lah..
Ayin: Die baru beranak jer kan mama..
Aku: Ah ah..
Ajoi: Betul ke norman tu suami Abby.
Aku: Betul lah..
Ajai: Kesian Abby kan mama... dah lah sakit mase beranak tu.. lepas tu sakit hati lagi, sbb suami dier ade org lain.
Aku: Emmmm.. cam terkejut jer..bile ajai ckp cam tu.. Dah besar ke anak aku, smpi boleh ckp cam ni... dorang ni tau ke, hal umah tangga org..
Ayin: Kesian lah kat anak dier yg baru lahir tu kan mama..
Aku: emm emmm..kesian...
Ajai: Ohh..patutlah kisah kaisara, dah tak tunjuk kat TV...
Ayin: Mestilah... org dah tak suke tgk norman tu kot!!
Aku: Dah lah....makan jer lah..

Aku ingat, kalau dulu2, kalau kiter ckp cam ni.. mesti mak bapak kite marah kan..
Kalau kite nak citer pasal cam kat atas tu..mesti mak bapak kiter tak de, br lah boleh sembang kemas cam ni... kalau mak pak kiter dengar, kite ckp cam ni.. harus PANG kat mulut kiter kan...

Anak2 skrg ni...selambe jer kan... tp makpak skrg pun tak PANG mulut anak2 dier kan...siap boleh join lagi...

Aduh... sendiri ,mau ingat lah..

p/s: Atam, ko carik name lain tam....

Opp!! Alang tau ape jwpn ko... mesti ko jwp, ATAM tak kite, atam akan pakse dorang panggil jugak DADDY TAM....hahahahah larikkkkkkkkkkkkssss!!!

5 comments:

chUNk said...

hahaha...klaka gile kan nk kene pakse pggl daddy tam..hik3...
yelah alang...budak2 skrg dh memahami mende2 ni sume..adik chunk pon cam tu gak..ckp laju je..cam org dewasa..

Casper a.k.a wifee en.atan said...

huh my son pun tanya kenapa abby ngan norman nak bercerai...adoii apa jawapan mau kasikkk

CiK AiDa said...

wah..ayin ngn ajai pun tau psl NH n si memeh tue..hebat2..hehehhe...

p/s:aida dah link dah blog akk..thanks kak..

BigMouth said...

Hi Chunk, adik chunk pun same eee.. hebatkan bebudak skrg ni.. menakut kan.. hehehehe

Hi Casper, mmg tak de jwpn kan...

Hi Aida...em em..dorang pun tau le.. alang terkejut jgk tau..

p/s: alang pun dah link dah blog aida.. thanks 2u2!!

Ceera said...

haaaaaaa..

pandai pun kaklang, dorang tatap kena panggil ciput daddy tam.. cedap pe..