Monday, November 17, 2008

Teman kan Mak da...

Pagi2 aku dapat sms dr mak aku..
sms nyer tertulis cam ni..

Cik Mah wat kenduri tahlil lepas zohor... ko nak pergi tak?
Aku jwp... OK

So, aku lepak2 dulu kat umah.... kul 11 cam tu, br aku suruh anak2 mandi, dan siap2 nak gi umah opah...

Smpi umah mak, aku terus jer msk bilik atam...
Aku tgk, atam tgh sibuk ngan kad jemputan kawin nyer..
byk yg nak di pos kan..
Atam telah berjaya menyiapkan 100 keping dah..
tinggal untuk di pos kan ajer...

Tp yg kelakar nyer, wlw pun tgh sibuk.. time aku nak amik gmbr die jer, sempat lak die betul2kan rambut die...cam ner die perasan eee..hebat tul lah...

Cam kul 2 tu, kite gi lah umah cik mah.. umah cik mah ni, depan umah mak aku jer...#
kan nyer jauh pun...
Aku tak amik gambar pun...malas...

Mase kitaorg tgh makan kat umah cik mah, aku citer lah pasal persiapan kawin atam yg tak siap lagikan.. Aku tanyelah atam..souvenir tuk sebelah umah lelaki dah beli ke lum..
Atam kate lum lagi...
Mak aku dengar jer, terus ajak kitaorang balik, dan ajak kita orang gi shopping brg tuk persiapan atam kawin nnt.
Aku, ok jer...

Smpi umah jer.. terus jer mak kate... jom!!
Ieda, wife ode harus ikut.. sbb die yg paling terror dalam bab2 ni...
Hari ni dlm sejarah...
Pertama kali aku jalan2 beli brg pakai baju kurung beb!!
Huh...hebat gak aku kan..
Ye la...aku dah lah tak bwk bj spare kan.. tak sangka lak mak nak ajak gi beli brg..

p/s: mesti atam letak gambar hodoh aku kat blog dier...menci tau!!! Atam, alang sekeh ko eeee!!!
Huh!! Malas aku nak betul kan gmbr bunga pahar ni...
Korang senget2 kan lah pala korang eeeee...
Kita tak beli pun bunga ni...

Tu lah ieda..
Ieda ni hebat tul lah..
Selambe jer dier..
Tak reti penat langsung..
Aku yg tak pregnant pun dah lenguh..die yg tggu ari, rilex jer..
Laju lak tu jalan nyer...

Ok, brg2 tuk atam kawin dah sattle... lega mak aku...

p/s: Anak yg nak kawin, pasti mak yg pening lebih!! hahahahaha

5 comments:

KV said...

mesti mak pun excited jugak kan. Hihi

cik wanie said...

mmg lah akk,
mak yg lebih pening sbb dia nak pastikan majlis anak nya berjalan ngn lancar,
nanti anak2 akk kawin pun akk rasa mcm tue jugak,
lalalalalalla....

miSs LoneLy a.k.a AnnA said...

nsb bek ader alang kn..
hehehe..
sorg kakak yg bertgungjwb..
sweet jer alang..

Ceera said...

hahahahahaha..

atam tengah pikir lagi nie.. nak letak ke taknak nie..

BigMouth said...

Hi kv..mestilah mak exited. Lame tau nak tggu ceera ni kawin.. Alang ingat kan tadi bile dah 30++ br bertemu jodoh... hahahaha

Hi Wanie... yezzer, setuju jer ngan wanie.. Wanie kan org yg berpengalaman...

Hi Anna..sib baik ceera ade kakak cam alang ni... kalau tak? huh!! terbiar jer die...hikhikhik.. gurau jer eeee..
Anna pun sweet gak...
Nnt datang rumah eee, mase ceera kawin..

Atam, ko jgn mengade2 eee.. gmbar alang tu, bapak giler hodoh nyer!!