Wednesday, November 12, 2008

DiEr DaH SamPai!!!

Aku pun dah nak terlelap dah nunggu Ajoi!!
Sekali, hubby aku ckp...ehh.. tu bunyi bas...
Kot2 ajoi dah balik ko!!
Aku tgk jam kul 12.30pg.
Aku ckp ngan hubby aku...
Jom lah, kite tgk2..kot2 ye kot!!
Sekali, hphone hubby aku berbunyi...
Cikgu ajoi call...
Haaa, betul lah... Ajoi dah smpai..

Aku, ape lagi, kejut ayin bgn...
Ayin/ Ajoi.. cepat jer bgn... terus bangun... tak lengah2 pun...
Dorang pun tak sabar jer tggu abg dorang balik..
Terus segar jer mata dorang...
Tak de merengek pun!!!

Tuuu.... Ajoi!!
Aku, cam malu2 jer nak jumpe Ajoi...
Maklumlah dah lame tak jumpe...
hehehehe, patutlah ayin pun cam tu kan... faktor keturunan lah tu...
Lepas masuk kan beg ajoi dlm kete, aku terus jumpa cikgu ajoi, ckp temi kasih bebanyaklah, sbb jage anak aku kat sane...
Cikgu die pun baik jer....

Mase dlm kete jugaklah, ajoi terus jer bagi ole2 yg die beli kat Kelantan..
Byk citer dier...
Mesti seronak kan dier kan sane..
Mama dier jer, sibok nak risau2... Anak nyer Okie jer....


Smpi umah jer... terus jer ajoi tunjuk gambar yg dier amik kat Kelantan...

Die ckp, die amik gmbar kat Kelantan jer... kat terengganu tak dapat nak amik sbb, beteri low lah.....
Tgk tu, sibok jer dier bercerite ngan adik2 dier...
Adik dier pun sungguh2 jer dengar abag ajoi nyer citer!!
Ajai ckp!! Ni yg ajai jeles ni...

Ni lah ole2 tuk abah die....
Aku suke keychain tu...
Mama nak jugak!!!
Ni mama punye!!! heheheh... Aku suko!!!
Sbnrnyer, aku pun suke bangat ngan warne hijo!! selain warne purple!!
Tantik kan.... Time kacih Ajoi!!! Syg Ajoi!!!
Yg ni Ajoi nyer...
Hehehe, pandai jer,, die pilih ole2 tuk adik dier kan...
Aku suke gak ngan keychain tu...
mama nak jugak!!!
Yg ni lak Adriana punye!!!
Ajoi ckp... mase ajoi suruh org tu wat name adriana tu, org tu tanye, tuk sape ni dek? Tuk mak we ke?... Tak lah... tuk adik saye lah.....
Mama suke yg ayin punye jgk....
Mama tak tamak tau!!!!!!

Keropok losong pung die beli!!!
Yg dah tinggal setengah tu, aku ngan ayin dah gigit dulu...
Tak sabar2!!! Tggu lah gorang dulu kan...
Aku tak gelojoh tau!!!
Keropok ni pun Ajoi beli gak!!!!

Anyway... Alhadullillah...Ajoi dah balik..
Baru lah rase complete je....
Senang hati aku!!!

7 comments:

.:CiK ArA:. said...

yeye ajoi da balik..hmm kopok losong tue memang sodap bangat... dulu memet orng ganu.. selalu pesan dia balik bawak kopok losong tue.. lpas tue makan gitu je cicah ngan sos dia... waduh sangat sodap..... nak jugak kopok losong tue...hahah

juelee said...

wah bagus anak akak nie, ingat mak ayah ngan adik2 kat umah...

bape umur die kak?
*wink *wink...

Ceera said...

keronsang???

motip???

hahahahaha...

sepet a.k.a zack_u said...

hahahaha...
xpe2..
anak kaklang ngn abah nye kan suke letak sepah2..
nnt kaklang take over la..
muahahah!!

BigMouth said...

Hi Cik ara, nak makan kopok, jom lah ke umah...

Hi Juelie... Alhamdullillah... harap2 mentain smpi bile2 kan..

Ana, tul ckp ko.. abah die punye, alang dah balun dah!!

MaisOl Elor@ said...

baik nye ajoi...unticik pun suka...nakkkkk jugak!!

BigMouth said...

Alamak... Ajoi nyorok dulu yer unticik!! Takut!!