Friday, November 21, 2008

Jom Main Hujan...

Skrg ni, hari2 hujan kan...
Lepas lepak2 ngan mak aku dan darwish... aku pun balik umah...
Elok masuk kete jer... hujan pun turun...
Lebat pulak tu....

Ahh... dah dekat nak smpi umah dah ni..
Hujan masih lebat..
Payung ade, tp dlm bonet belakang,..
Cam ner nak amik kan...

Aku: Syg... hujan lebat lah... cam ner nak bukak pagar ni..
Hubby: Ah ah kan... payung kat belakang pulak...tak pe lah biar i bukak pagar...
Aku: Tak pelah... nnt u demam cam ner... Kalau i demam tak per, tp kalau u demam, susah lah.
Hubby: Tak pe, biar i bukak...
Aku: Alah...., i nak bukak lah...gedik betul pempuan ni kan...
Hubby: Setuju jer lah...
Aku: Happy!! Yes!!! dapat main hujan...lalalalalala

Ape pulak lembaga hitam tu.... mcm hantu jer.... takut kan!!!

Sbnr nyer, aku tak suke basah... Kalau org pegang aku, tp tgn dorang basah.. aku amatlah tak suke nyer... cepat jer hati aku panas...
Tp, kalau main hujan, aku sangat suke!!!

Teringat pulak, dulu kecik2 kan, aku selalu kene rotan ngan mak aku sbb main hujan...
Dulu,bile time hujan kan, abang aku, akak, aku ngan zara...sure, senyap pergi belakang umah..bukak baju..main hujan...
mase tu, pakai sependar jer... org tak kisah pun...tak de nak malu2 pun..
Kalau pakai sepender tu, dah kire sopan lah tu...
Mase nak main hujan, pandai nyorok2 tp, bile nak main hujan, tak pandai pulak nak nyorok2 kan suara... jerit kuat2 mase main air..
For sure lah mak aku tau kan..
Sbb tu lah dpt penangan nyer...
Dah byk kali kene pukul sbb main hujan, ttp, kita orang ttp byk kali main hujan...hahahaha

Skrg ni, bile anak main hujan.. pandai pulak kite marah kan..... tak adil ooooooOOOOO!!!

Dah kuyup baru nak pakai payung...
Apa kah sumer ini?
Tak lah, aku payungkan anak2 and hubby aku lah tadi...
Dorang tak bleh kene hujan... nnt demam susah beb!!!
Aku demam tak pe... sbb aku sorang yg kuat lagi gagah!!! hahahahaha

Kuyup u!! Lenjun u!! Menggeletor satu badan u!! Sejuk u!! PUAS U!!
Lepas dendam aku nak main hujan....

7 comments:

darling8tabby said...

sekali sekala main hujan mmg best :D

vagg. said...

last main ujan masa zaman2 blajo dulu. bila lak nak main lagi ek hahaha

umieadam said...

sesekali main hujan mmg best..terasa saat2 romantii begitu..cam ada sentimental value
kan?

atty's said...

ekekeke..alang..kalo anak main.marah ek..sendiri takpe..

CiK AiDa said...

men hujan mmg besssssssssssttttt sgt!!dapat releze tensiionnn ooooo...
best!best!!aida sukaaaaaaaaaa...

YanDarwisy said...

Amboi...mak org dok main hujan. Anak2 akak mesti line panas, apesal mama dia x jemput they all sekali. Layan sorang jer...

Ceera said...

ha a la kaklang nie.. biar la dorang main ujan...