Tuesday, November 11, 2008

Ade yg tersentuh Hati!

Lepas makan ramai2 kt kedai rjak tu, aku ajak hubby aku gi Paragon... nak beli bahan2 nak masak TomYam.
Harus aku hantar bedudak tu balik rumah dulu...
Tak sanggup aku nak bwk dorang...
Nnt ade yg main nyorok2!!! Nnt bahan2 tomyam tak di beli... jenuh nak mencarik dorang...

Smpi umah jer, aku tanye zara/senget!! nak ikut tak, gi beli bahan2 tomyam kat paragon..
Zara ckp, okie....die nak ikut!! Harus, anak pempuan dier kene ikut same.....

Nak dijadikan citer...
Rupe2nyer, Ayin majuk kat umah...
Sbb aku tinggalkan dier kat umah..
Tgh aku carik2 bahan2 tomyam, ade bunyi sms...
Aku ingat kan ajoi, rupe2nyer ayin..

Kat sms tu, ayin tulis...
mama, ayin tak moh kawan dengan mama lagi.
Aku balas:
nape, ayin majuk ke?
Ayin balas:
Ya..

Pas tu, aku tak de lah reply balik..
Mmg mase otw balik dr makan rojak tu, ayin ade ajak aku gi jalan2!!
Tp biasa nyer, kalau ade sepupu dier, die tak heran nak ikut aku...
Tak sangka lak, dier terlebih sensitif lak hari ni..
Kot2 sbb abg ajoi dier tak de kot!!

Tak lame, pas tu, Ayin tak puas hati... die call aku..
mase tu, aku tgh beratur, nak bayar!!

Ayin: mama...mama tinggal kan ayin kat umah kan... mama bwk yah jer kan...
Aku: Lahh... mama tak gi mane2 pun... mama beli bwg jer..
Ayin: Tp mama bwk yah kan.. ayin mama tinggal kan kan... smbil tersedu2 dier!!
Aku: Mama tak bwk yah lah... mama pergi ngan abah jer...
Ayin: Mama tipu kan...
Pas tu, ayin diam jer... aku aku dengar, hanye...sedu2 dier jer... hiba gak hati aku... rase bersalah yg amat sangat!!! tak tau nak ckp ape lagi!!!
Aku: Ayin, ckp lah... nnt mama, bwk ayin jalan ye....
Ayin: Tak jwp jugak!!
Aku: Hello!! Ayin, ckp lah...Kalau Ayin, tak ckp, bye2 ye....
Ayin: Terus jer ckp bye! terus jer letak tepon...
Aku: Majuk tul lah anak ku ni....

Aku ngan hubby, cepat jer rase nak balik ke umah...
Zara pun, paham gak ngan aku...
Tu Yah.....happy jer...sbb tak di tinggal kan oleh mama dier di umah...

Dlm perjalanan balik ke umah tu... kitaorg dah wat plan..
Nmpk nyer zara kene berlakun lah...
Zara ckp, nnt abg lang, benti kan arah, dulu..
Pas tu, arah smpi umah dulu..
Nnt bile ayin tanye arah, arah ckp lah, arah tak ikut mama dier..
Arah ckp lah, arah gi kedai atok!!!

Kelakor pun ade...
Tp mmg kelakar....
Mase aku turun kan zara ngan yah tu...
kelang kabut jer, zara menerus kan operasi dier...
Yah si Yah pun, melayan jer mama dier...
Tp, zara mmg dah expert lah bab2 lakunan ni...
Dier mmg super dah!!!
Tp mmg lawak...
Aku ngan hubby aku, ketawa bgi nak rak dlm kete..

Lebih kurang 3 minit gaklah kita hold dlm kete...pas tu, baru kuar...
Alhamdullillah... sumer nyer berjaya dgn jaya nyer...

Temi kasih lah, pd pelakun2 utama dan tak lupe juge pelakun tambahan, yg telah menjaya kan filem "tersentuh hati nyer".....

Tapi, ape2 pun.... sbb nak pujuk hati anak dare aku tu... harus diberikan rasuah... utk menutup segala kesalahan.... kire halal lah kan...

Smpi umah jer... aku terus jer carik ayin... die bisik kat aku, mama tak gi ngan yah ye...aku angguk jer... Aku bg die sepit rambut ni...terus jer dier senyum...

Hadoi... Ayin, kalau ayn bace entry ni... jgn marah eeeee.... TAKUT!!!!!!

Pesanan rasmi: Rasuah ade dimane2 kan... cume kita tak perasan jer....hehehehe

4 comments:

az1ra said...

manja tul anak dara sorang nih...

darling8tabby said...

teledrama gittew..

MaisOl Elor@ said...

apa lagi, mana i punye piala oscar..huhu

Ceera said...

hahahahaha...

lepas nie harus kena sepuk dengan ayin plak..