Tuesday, November 25, 2008

Jom Mee Hassan!

Ahh...org kate rezeki jgn di tolak kan....
Aku br jer makan tadi kan....
Sera ajak makan mee Hassan pulak...

Nak di jadi kan citer, sera ni br jer dpt duit kutu...
So, die bercite2 lah nak belanje kitaorg makan...
Utk tidak menghampa kan dier... dan utk menjadikan cite2nyer menjadi satu kenyataan...so, kitaorg, tak jadi masalah lah kan...

Kul 5.30, kite pun gerak lah...makan mee hassan..

Tu dier...makan lagi... huh, perut aku dah ketat!! Sib baik, tadi sblm dtg sini, aku dah lompat2 kat umah... nak kasi turun sikit nasik yg aku makan tadi...
So, masih ade ruang tuk aku sumbat dan sumbat lagi....

Kedai mee hassan ni, tak pernah tak de org...
Kedai ni, hanya sejenis masakan jer...
Iaitu, sup.
Hanye tukar kan mee/keow teow/meehoon.
Die buka kul 3ptg, smpai kul 7m ptg jer..
Tp org, mmg ramai... mase kitaorg smpi pun, kene Q dulu... tggu org habis makan baru ade tmpt duduk...Hei!!! kengkadang, ade gak lah perassan rimas tu...
Tp, sib baik, kitaorg tak bwk anak... hanye mak/pak jer yg gi...
Anak2 sumer tiggal umah...

Tu dier...kate nak makan mee hassan... tp tak macm mee pun kan....
Kenyang beb!!!
Perut aku ketat!!!
Tp, habis jugak aku makan...
Kenape boleh habis eeeee...entah lah, aku pun tak paham...

12 comments:

Ecah said...

hai mak alang yang kuat makan.. mee hassan adekah tokeinyer yang bernama hassan.. hahaha..

wanie said...

menarik nye mee hassan ni..mee sup ek..kat mana kedai nye?

ina's said...

mangkuk tu bocor kot =)

ummu_hanis said...

hahaha. laki haku tgh saket ati tgk gambo korang sebab haritu dier pegi kedai tu tutup. anyway, sedap ke mee dier?

YanDarwisy said...

Wa...makan mee sup ker?
Akak dah kene Tag! Sila ke blog saya!

Qaseh Qasturi said...

mee hassan ni yg kat tengkera tu kan....hehe...last gi umur 16thn....jgn le acik ngidam nk makan...hik

atty's said...

tokeh kedai nama hassan ke..atau sarjan hassanya kedai.

B..alang said...

nama kedainye ...mee sop tengkera.. tp we ouls dah biase ..sebut mee hassan je..

vagg. said...

bestnyaaaaaaa. lapo oo memalam nih huhuhuh

BigMouth said...

Hi Ecah...terpakse makan lah...ok kan alasan alang.

Hi Wanie..jom alang belanje makan..

Hi Qaseh... ye lah tu.... jom, join!!

Hi ina... ah ah...mangkuk tu bocor...hahahaha

BigMouth said...

Hi ummu...hehehe, kitaorg dah habis kan da...

vagg's...lapar terus sudah!!

Hi atty. tak tau alang, ape name tokeh tu....
Name hassan tu, name keturunan kot!!

raezar said...

Byk Syok arr.. puas ati akuu. menaggung rindu pade mee ni. byk lame arr...