Tuesday, November 25, 2008

Melawat Mak Berk!!

Lepas sarap, nak gi melawat nekberk.(nenek hubby aku...)
Die baru kuar dari hospital....sakit tua...

Dekat jer rumah dier... dari kedai andak..jalan kaki jer...
nek berk tinggal ngan anak dier... oteh..
Haa... tak smpi 2 minit dah smpi dah...
Tu......rumah die... nmpak kan....

Masuk umah oteh jer...terus jer kite menuju ke nek berk...
Dah uzur benar dah...
Dah kurus sangat dah nek berk ni..
Sian aku tgk dier...
Nekberk ni tak de serela makan... badan die lemah jer... sbb tu lah, ari tu, kene masuk hospital..

Ni leh die oteh.. adik kpd arwah mak hubby aku gak...
Nak tau citer lebih ttg oteh ni, biar hubby aku jer lah citer...
Aku tak brp nak pandai citer lah...

Aku tak tau nak citer lebih lah.... aku serah kan pade hubby aku...
Syg... i serah kan, entry ni kat u eeee.... u sambung tau!!! hehehehehe

Ramai yg dtg melawat nekberk ni...
Yg baju hitam/merah tu, sera, adik hubby aku,baju itam tu, sepupu dan baju merah tu, anak aku, ajai...

Kitaorg smpi, k.ani nak balik dah...tukar shif lah kirenyer....hikhikhik

Cantik kan umah oteh ni....
Pandai dier, buat cam taman bunge kat kat depat umah dier...
Sedap jer mata memandang kan....


Hubby aku siap tanggal kan siper dier...wat foot reflexsorogy....
Patut lah pas tu...terus elok jer kaki hubby aku...hehehehe
Ye ke? sihat ke? hahahahaha
Aku tak larat nak pijak batu2 tu... sakit kaki aku...korang nak pijak, pijak lah... jgn ajak aku...


Ajai ngan Ayin, cam kat taman bunge jer kan....

Aku pun tak melepas kan peluang yg ade, tuk menggedik bersame2 Ayin...
Ayin, ko gn over eeee... bg change kat mama....hehehehe..boleh ke?

Ni kat dlm umah dier pulak!!
Siap ade drum ke kompang bende alah tu... Ahhhh...korang paham2 sendiri lah eee..
I like the big mirror... biasalah pompuan ken...
Sib baik tak de musik... kalau tak, mau jer aku menari2 depan cermin tu...
Opp!! tak senonoh tul lah...
Aku kan sedang melawat nekberk sakit...
Cam lari tajuk jer kan...

Ajoi ngan Ajai, tgh test alat musik yg ade... tak leh nak larang, sbb faktor keturunan...hahaha


VP, ni pinggan mangkuk english style ke? Kat umah oteh ade byk lah...
Boleh lah ko join oteh alang ni... ade collection yg same....hehehhe


Bunge ni pun ade style gak!!

Siap ade perigi kat dlm umah dier....
Sape nak mancing, boleh jgk lah...
Sure tak berpeluh nyer... boleh lah memancing dlm suasana yg dingin dan damai!!



Dier nyer design tangga pun, tantik lah.... sumer nyer aku suke!!!

See, the pintu, also tantik kan....
Ayin, knp lah ko baring kat situ..
Ko ni, tak menjage tatasilula tul lah...
ko ikut lah jejak abah ko tu....hahahahah....larikkkkkkssss!!

Sbnr nyer, aku kagum ngan org yg ade umah besar2 cam ni....
Bertuah badan rase nyer kan...
Alhamdulillah lah.... rezeki dier...usaha dier...

Nak tau, citer nekberk, nnt hubby aku akan wat entry dier...
Sbb nenek dier... hubby aku, lebih mengerti...

10 comments:

aD said...

berapa umur nenek nih alang? aD pun ada nenek yg dh umo 80 (12 dec nih nk celebrate birthday nenek hehehe) tp belah hubby.

nih melaka kat ne? aD org melaka gak - masjid tanah.

wanie said...

cantiknye rumah oteh ni

KV said...

cantik lah rumah oteh.
Moga nekberk kuat semangat.;)

Casper a.k.a wifee en.atan said...

uii kak lang umah oteh tu..godang yer...dah tu taman bunga dia tantek...hiasan dalaman pun lawooo. apa sal kaklang tak amik pic dlm umah dia byk2...

neway moga nekberk sihat lah hendaknya

atty's said...

alang canteknya umah oteh

Ecah said...

lawalah umahnyerr.. huhuhu mak alang nih kemain lagi berposing..

darling8tabby said...

cantiknye rumah oteh alang...taman pun cantik..rasa cam kat taman bunga lak..rajin tul dia orang yer..i loikeee

BigMouth said...

hi aD... 90 lebih kot!!

hi sumer... mmg cantik umah dier..mimpi indah kejap!!

raezar said...

Kaki abg lang nampak kurus skit ar smenjak buat refleksologi tu... ye betul ni.. betul2 kejadian.. cube try guling lak kat citu

BigMouth said...

hahhhaaa,lawak lah ko ni reza..