Monday, November 3, 2008

BBQ ni Rumah jer lah.....

Hari ni, balik awal kan.... Kul 3.3opm aku dah smpai umah...
Aku smpai umah., tgk....nobody home..
Hubby aku bwk anak2 kuar makan rupe nyer...
Aku pun, lepak ler sorang kat umah..
Badan penat... so, baring kejap!!

Pas tu, aku sidai kain...and lipat baju lah...
Dah berape hari tak lipat baju... dah nak jadi cam gunung dah....Tak brp minit dpt call dr hubby aku..... troootttttttt., trooootttt...lagi?....hehehehe

Aku: Ye Syg..U, kat ner?
Hubby: I kat Tesco ni.. U kat ner?
Aku: I kat umah lah....
Hubby: Anak2 nak makan BBQ malam ni... I beli ayam ngan daging kambing eeee.
Aku: OK, beli lah... u beli sekali BBQ sos, lada hitam, honey ....
Hubby: Huh... byk nyer, u sms i lah... i tak leh nak ingat lah...
Aku: Mmg lah byk, kan nak wat perencah dier.... ok, i sms u eeee.
Hubby: OK..

Wlwpun aku dah sms, ape yg hendah di beli, 3-4 kali jgk lah hubby aku call aku balik, nak confirmkan ...jenis sos tiram yg hendak di beli...
Biasa lah.... I tak bosan pun... call lah lagi......hehehehehe

Lam kul 6.30pm, dorang pun smpai.....aku terus jer ke dapur, nak perap ayam ngan kambing..

Aku kene cepat perap... kalau lebih lame kite perap bahan2 ni... lebih sedaplah rase nyer.....

Dah siap dah..... skrg ni perap dulu....
Ayam...
Yg ni lak, accessories nyer lah... kentang!!
Dlm kul 8 cam tu, ajoi nak nyale kan api... dan dibantu oleh abah nyer....
Kuis2 die nyer arang yer, supaya api nyer rate...heheheh..
Ok, bile api dah elok....... baru lah..kite letak kan,

daging kamping, hotdog, patoto.....
Ayam lagi...................
Masak cepat eeee.... aku dah lapar balik ni.....

Masak pun... tak nyempat nak makan, depan rumah pun jadik lah...
Layan.....................
Anak2 aku, elok jer makan kat rumah smbil tgk katon....
Aman jer kan....
Ni Ajoi nyer.....
Ni Ayin nyer....
Ni Ajai ner lak...
Ajai ckp...
Ape pandang2!! Nak ke?
Kalau nak, suruh lah mama kite masak!! HAHAHAHAH

Sile abai kan baju sekolah yg di sidai di dlm umah..
Ptg tadi hujan maa...
Lagi pun, aku bakar2 tadi, takut pulak, baju sekolah dorang bau asap lak!!
Last sekali, baru lah hubby aku dapat makan.... Sian hubby aku kan...

Hikhikhik, ni lah die chef yg hebat tu..
Yg masak steak yg kat atas tu...
Ade sesiape nak tempah tak?
Kepade sesiape yg nak booking dua orang chef ni..
Layanan anda, tidak akan di layan....hahahaha.. sbb chef ni, kengkadang jer masak!!

P/s: Wlwpun penat, tp puas bile tgk anak2 enjoy makan kan ngan happy!!!

14 comments:

pesonarose said...

kaklang
bleh bagi resepi tak?? terujalah! hiks

Ceera said...

ceh kaklang, tak ajak pun atam.. umh kita bukan jauh pung...

BigMouth said...

Hi pesonarose...
resepi ner senang jer...
Sos tiram + lada hitam + madu + jus limau nipis+ sos bbq, pas tu peraplah.... perap lebih lame, lebih menyegat !!! Slmat mencube...

Atam, lepas dah byk lebih, tak larat nak makan, br teringat kat ko.. Alang ckp ngan abg lang, lah... rugi tak ajak atam,zack u ngan ayie!! hikhikhik...

BigMouth said...

Hi pesonarose...
resepi ner senang jer...
Sos tiram + lada hitam + madu + jus limau nipis+ sos bbq, pas tu peraplah.... perap lebih lame, lebih menyegat !!! Slmat mencube...

Atam, lepas dah byk lebih, tak larat nak makan, br teringat kat ko.. Alang ckp ngan abg lang, lah... rugi tak ajak atam,zack u ngan ayie!! hikhikhik...

darling8tabby said...

sedapnye bbq..seronok je tengok anak2 makan kan..

aD said...

bbq kambing tuu.. sedappnyaaa!!

umieadam said...

adoiai, say pulak terasa laparnya

kobin said...

wuuuu best ooo..

PuteriSatu said...

fuh...sedapnye kak lang....harus nak try resipi bbq ni...

Miss Moon said...

uiiiiihhh dap dap nyer

dah salin nih resepi nyer ..

sonok tgk anak anak makan ...kan

raezar said...

TAK AJAK PON.. SEDEKUT.. TANAK KAWIN.. OPPS... KAWAN...HUHU

raezar said...

TAK AJAK PON.. SEDEKUT.. TANAK KAWIN.. OPPS... KAWAN...HUHU

BigMouth said...

sile lah sumer, try... resepi yg bagi kat atas...

Reazar! tak kawan tak pe, jgn tak kawin... rugi OOOOOOO!!! Dah ade calun ke? Kenal kan lah ngan K.Ira...Pls!!

BigMouth said...

Kobin, kalau nak practical engineering kat tmpt alang, hantar lah rezume.. Ade org dlm kan senang... kroni maaaa... hahaha