Thursday, November 20, 2008

Dah Pecah dah...

Hari Isnin ari tu... aku singgah lah kejap kat umah baru kau tu...
Nak tengok lah... ape perkembangan terbarukan...
Aku ngan hubby kan ade hajat nak besar kan umah kan....


Wlw cam ner pun, wajib tapek gambar aku...
Hahaha... dah name pun blog aku kan... ( ayat dicuri dari adik2 aku yg brutal)


Yes... dorang dah start keje dorang dah..
Harap2 cepat lah siap kan...
Korang doa2kan lah sekali eeee...


Bahan2nyer ialah...
Batu2 dah pasir...
kalau kurang kenal, sile lah refer gmbr di atas yer...hahaha


Kontractor yg beruntung sbb telah kami pilih tuk wat umah kami..
Punye lah ramai org beratur dan berebut2 nak wat umah ni...tp korang yg dapat tau..


Lagi bahan utama, ialah... harus ade pekerje nyer ye...

Waduh...lihatlah... ni bhgn belakang rumah ye...
Sudah habis di korek!!!

Bahan2 tambahan lagi ialah kayu-kayan...
Tujuan kayu ni ialah tuk hiasan... ehhh ..ye ke? korang pikir lah sendiri eeee...

Haaaa... lubang pun harus ade...
Lubang tu hendak lah berbentuk 4 segi..
Kalau lubang tu bujur ke, atau bulat.. amat2 tidak boleh...
Aku pun tak tu da.... knp harus dibuat lubang disini....
Orning kat sblh tepi pun harus lah dibuka tuk menyenang kan lg tugas2 pengybahsuaian ye....
Ape yg aku merepek ni da...
Sbnr nyer, tak tau nak wat entry ape da...tu lah yg dok merepek tak tentu pasal tu...
Korang layan jer lah..................
Chow!!

12 comments:

AziS said...

best yer dah ada umah sendiri :)

Casper a.k.a wifee en.atan said...

siap nanti mesti cantik la kak lang

shibam.blogspot.com said...

Memang syiok oh renovate2 umah ni. Shibam pun baru je habis renovate dapur. Yg penting kene monitor betul2, mane yg tak betul tu kasik betulkan.

KV said...

merepek pun merepek lah!

YanDarwisy said...

salam singgah. mesti seronok nak pindah umah baru. Nice n happy family!

umieadam said...

kak BM..wah, bestnya..rumah kakak tu dh besar, buat reno lg..bestnya..

Miss Moon said...

cantek la umah kak lang . Kat mana nih

kak lang wat la tag kiter ...5 gambar terseksi kak lang . Harus kak lang ada banyak nihhhhhhhhh

az1ra said...

Hi Kak Lang..
Syoknya..renovate rumah yang memang sedia besorrr...

missy suzi said...

majestic super sweet home soon~

BigMouth said...

sbnr nyer, ni umah kedua..
Mase rumah pertama alang dulu, tak de wat reno sgt... tu lah yg nak merase jugak wat reno...
Anyway, Alhamdulillah...rezeki yg Allah beri...

M!ss LoneLy a.k.a aNNa said...

bapak besO umah alang..

BigMouth said...

ekceli, tak besor sgtlah. nak dibesarkan sesuka hati pun tak boleh. banyak sgt offset restrictions dr PBT.