Thursday, November 20, 2008

Masalah h/phone.. korang paham tak?

Aku smpi2 umah jer... ajai terus jer mengadu kat aku...
Terus jer, die tunjuk handphone die kat aku..
Kenape jai...

Cuti sekolah ni...anak2 aku gedik2 nak handphone...
Aku sbnr nyer malas nak suruh dorang pakai h/p...bukan nyer ape kan..duduk kat umah opah dorang.. tak payah h/p pun tak pe, aku call mak aku jer..

Di sbb kan, aku ade dua h/p lame yg dah tak berpakai... tp masih boleh digunekan lagi.. so aku bg lah anak2 aku ni pakai...
Cume beli sim card nyer jer....


Lepas ajai on kan h/p nyer... kuar lah kat screen phone dier cam ni...

Ehh... kenape cam nie eeee...
selame aku pahai h/phone, tak pernah pulak kuar bende alah ni...
Korang tau tak cam ner nak betul kan balik...
Ape nak di tekan...
Tau tak? Kalau korang tau, bg tau eeeee...Tq

Ayin pulak, ngadu phone die tak de time...
Yg ni tak pe lah...aku tau buat...
Gedik kan Ayin, siap letak gambar die as a screen server...Ooooo.....tak boleh tahan!!!

Ayin tgh gedik2 ngan mak su die dlm bilik m.su.
M.su die, tgh main game!!!

9 comments:

linn said...

ajai salah tekan pin no tu, dah kena block. kena tgk PUK no kt simcard asal. alaa kad yg besar before kita patahkan ambil yg kecik tu. kalo dah ilang kena call operator dia laa (maxis ke celcom ke digi).

BigMouth said...

ohh... cam u eee linn... thansk a lot eee..

atty's said...

kena block tu..
kena kol operator..minta no puk tu.

Casper a.k.a wifee en.atan said...

betul2..betul kata lin...

aD said...

ad penah gak jadi camnih. taim tu kad asal dah hilang.. terus bawak kedai hp. derang tolong selesaikan.. hehe lupa nk tanya camne derang buat :)

Omaw Rozduan said...

jika ke kedai kena rm2.
sy dah kena.
tp sebenarnya kod PUK bleh periksa sendiri guna handpon lain.

cik wanie said...

alang,
semua dah kasi jawapan kan,
so wanie just tinggalkan jejak jer lah,
hik hik hik hik

darling8tabby said...

salah tekan pin no ni alang...kena call operator maxis ke celcom ker..nanti dorang bagi PUK CODE...code tu simpan tau...coz kalo kena camni lagi ..bole pakai the same code tu balik

BigMouth said...

Time kacih sumer, yg telah memberi tunjuk ajar kat alang..
korang sumer best lah...

THANKS A LOT...........s