Thursday, November 13, 2008

Mama tak nak lah....

Smlm, aku smpi umah mak aku lam kul 7.30ml.
Ajoi ckp ngan aku, esok kat sekolah ade jamuan..
Kene bwk makanan...
Aku ckp... ye la.....

Mase otw nak balik umah aku, Ajoi ingat kan aku lagi..

Ajoi: Mama, mama msklah mee hoon goreng ke, mee goreng ke... esok nak bwk gi sekolah lah..
Aku: Ajoi nak suruh mama masak ke? Adoi!! Mama malas lah.. mama penat!
Ajoi: Abis, nak bwk ape pergi sekolah esok.
Aku: Ajoi pikir lah... nak bwk keropok ke ... ape2 lah yg ajoi suke.
Ajoi: Ala... nak bwk ape eee mama..
Aku: Ajoi ckp jer lah..mama belikan lah... tp jgn lah suruh mama masak..
Aku: Mama pagi2 byk keje nak buat... nak gosok baju korang lagi.. tak cukup maselah...
Ajoi: Nak beli ape ma...
Aku: Kite beli kek jer lah...
Ajoi: Eeeemmmmm.. lame pikir, cam tak setuju jer... tp, akhir nyer, die setuju gak...
Aku: Selamat!!! Huh!! Lega....

Ape lagi, kita ke Paragonlah....

Punye lah besar pasaraya ni... tp, kek ni jer yg korang jual!!
Aku tak de pilihan...
So beli jer lah...
Ajoi, besok mama potong kecik2, senaang kengkawan ko nak makan nnt.


Ajoi, pilih yg ni... kek marmar..
Cam name lantai jer kan..
Tak de name lain ke dorang nak letak kan... Ok, bab makanan yg nak dibawe ke sekolah dah selesai...

Ade satu masalah lagi...
Besar gak lah masalah ni...
Hari2, ni lah masalah nyer...
Kengkadang buat aku runsing, pening kepala aku nak pikir.
Kengkadang smpi tak de keputusan...
Bile tak de keputusan, hati aku jadi tak tenteram...

Ni ha... mlm ni nak makan ape...
Aku bab makan ni, aku malas nak pikir...
Kalau ikut aku, malas jer nak makan...
Tanye anak2 aku, dorang pun malas nak makan..
Tanye hubby aku, die pun samer..
Rase boring lak nak makan nasi kan...
Meluat pun ade...hehehehe, steatement yg melampau kan....
So, keputusan nyer... jom kiter makan pizza m2sia lah...
Sodap pun sodap!!




Ajoi ngan Ayin, pilih lah ape yg korang suke..
Mama tukang bayar jer..

Dah mahal dah pizza ni skrg...
Dulu, sekeping dalam 1.80 jer, skrg ni.... dlm 2.50 sekeping beb!!
Anyway, aku yg nak makan kan, aku yg nak beli kan.. Bayo jer lah..
Byk lak bunyi nyer kan...
Kalau nak murah, masak lah sendiri kat umah... Dush Dush Dush sendiri kat muke aku!!!

p/s: hari tu, ade sorang blogger bg resepi masak pizza kan...sorry acik dah ter lupalak sape?
Aduh, korang ingat tak... ni sumer kan salah aku, tp factor umur.. nak wat cam ner..
Korang ingat tak, sape blogger tu.. aku nak salin resepi lah....

4 comments:

darling8tabby said...

ada resipi pizza ker..kalo ada...i nak gak..nak try buat..

yang email address tak dapat lagi ler..

Dee said...

hi..sy ni silent reader suma adik beradik alang..cuba buka blog ni http://misscahaya.blogspot.com..dia punya pizza..tgk meleleh air liur..sedap tuh..cubalah...salam kenal..

BigMouth said...

Hi darling, tu, si adik manis dee dah bagi info ttg pizza... jom kita cube...

Hi dee, comelnyer awk!! tq..alang mesti nak cube ni... salam kenal to you too...

Ceera said...

sedar jugak kaklang eh. =P