Wednesday, November 5, 2008

Patut ke nak beli kasut sekolah!!

Sekolah kan dah nak berakhir kan... Tp, hubby aku ckp... anak nyer kasut sekolah dah koyak lah...
Aku tahu, kasut dorang dah koyak sikit!! Aku malas lah nak belikan.. Lagi pun, sekolah pun dah nak abis kan...
Tapi kene beli jugak!!!! Hari tu aku tgk sikit jer koyak die... tp ari aku tgk, dah bapak teruk koyak nyer.. Tak kan nak tggu next year baru beli... Ahhhh!! jom beli sekali kasut sekolah...

Aku tak byk snap gmbr ajoi ngan ajai. Kan nyer ape.. dorang ni br jer bangun tidur.. so mood dorang tak berape nak baik. Ni, aku snap sikit pun, mate dorang dah jeling2 marah kat aku..
Smpi nak pilih kasut pun, dorang wat kelaku...

Ajai ngan Ajoi dok jer, kat kerusi tu... Aku lah, yg bwk satu2 kasut, tunjuk kat dorang, mane yg berkenan....
Haaa... nak try kasut pun, nak tak nak jer...
Anak2.... Layan jer lah kan............
Sib baik aku punyai tahap kesabaran yg TEBAL........
Tu pun terpakse aku TEBAL kan tahap MAKSIMA!!!
Akhirnyer, dorang dah pilih dah kasut dorang... So Sattle!!


Ayin dah mule lah tu...
Die dah try dah...
Dah tergedik2 lah tu..

Ayin: Mama, cantik kan...
Aku: Emmmm, a ah lah... cantik... Nape, ari tu tak de kan..
Ayin: Ari tu, ayin tak nampak yg ni lah mama..
Aku: Tak pe.. Ayin kan dah ade kasut kan.. nnt kalau kasut tu dah tak elok, br lah beli yg ni eee.
Ayin: Alah... tak pe lah mama, beli jer lah....
Aku: Ehh.. tanye abah.. kalau abah ok.. br lah beli...

tp malang nyer, abah die tak izin kan...
Ayin kan br beli kasut... hari ni beli abg2 punye jer...
Muktamat!!!

heheheh, sib baik hubby aku jwp tak leh.. kalau tak... parah aku!! hukhukhuk... kalau cam VP, anak sorang, boleh lah layan kan... ni 3 beb!! kopak aku!!

kasut ni lah, yg ayin dok try tadi... die dah siap lari2 ngan kasut ni...
Sape yg beli kasut ni, pasti malang... sbb dah mcm kasut secondhand.. Ayin dah longgar kan...

Ayin nak ni gak!!

Nak ni gak!!
Nak ni gak!!

Huhuhuhuhuh... Ayin merajuk sudah....
Ayin, selipar ko tu pun baru lagik.............................................
Tak leh nak layan.............Jgn Layan................. Lariiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkss!!

6 comments:

Ceera said...

ngada oh ayin nie..

ko bukannye pandai nak jaga kasut...

atty's said...

kty pun baru je beli kasut sklh adik..ngengada depa nie.dah nak cuti nak kast baru..

alang..kat mana..tu juai kasut .lelawa

nasaoji said...

bestnyer lyn kenah ank2 kan...klakar je bl membacenyer...mama sporting ler akak nih...

raezar said...

lain taun la eyin... balik mlk nnt uncle belikan selipar tinggi kaler merah. terompah namenye.. manyak syok wooo...

B..alang said...

Uncle angah dah janji tu... nanti kite tuntut sama die... nak dua tau.. utk bapak nyer sekali ...

BigMouth said...

ye ye, uncle angah nak beli kasut tuk ayin!!! horey!!!!