Wednesday, December 17, 2008

Persiapan sblm .......

Hari Jumaat aku dah amik cuti dah...
Ye lah kan...nak buat persiapan tuk kenduri kendara atam nnt kan...

Tp hari jumaat tak ramai org tolong...
Ye lah kan... hari kerje..
Yg ade cume, mak, atam, ieda ngan aku jer...
Penat betul rase nyer...

Nasib baik, adik ipar aku yg sarat nak beranak ni ade...
Die, sakit2 pinggang pun, tolong gak kupas bwg lah segala...

Atam ngan mak usu aku...
Mak usu aku pun tolong gak... tp dlm kul 5, die dah chow sbb, shif malam.
Tome kasih usu....

Mak aku tgh mandi kan darwish....
Darwih lak tak sihat hari tu...
Terpaksa lah mak aku suruh akak balik sbb, tak de siape nak tolong tgkkan darwish..
Ye lah... mak aku sibuk giler hari tu...

tu dier darwih... tak sihat pun comei kan...
Any way, korang bayangkan lah... dari pagi smpi ke pagi balik....(kul 12.30pg) aku dok wat kerje kat dapur, tak berenti2!!! mmg memenat kan...
Lam kul 1.00 pg cam tu... aku balik umah...
Esok, nak bgn awal lagi........

14 comments:

*ayu* said...

hadoih haih... back to back la alang wat keje ek?
tapi, alang ttp nampak cheerful that day...

meh nak kiss skets!
muahhh!

cik wanie said...

hehehehhehe...
jumaat mlm tue pun wanie g umah tau,
tapi kata ceera alang blk umah kenjap,
hehehehehehhehe:)

BigMouth said...

Hi Ayu...
tu lah..macam nak patah pinggang i!!

Hi Wanie... berul tu wanie, alang balik mandi kejap, pas tu datang balik...smbung keje...huhuhuhu!!

aNNa d k!nG said...

ohoho..
alang mmg akak yg bek ati kann..
sekali-sekala penat tuk adik
it's ok kann..
pe2 pown alang mmg d best arr..

Casper a.k.a wifee en.atan said...

kakak mithali la alang ni..cayo lahhh..

btw, comei nya darwish dlam sink tu hihihihihii

atty's said...

hai alang..

alor comeynya darwish

Y u Z z 9071 said...

kenduri kawen..mmg penat...dah merasa daaa.

Mya said...

thanks for the hospitality kak... :D

darling8tabby said...

kakak mithaliiiii...

comeinye darwish..gerammm, hari tu tak nampak lak dia..

vagg. said...

eee geram darwish nih

huhuh dgr akak cite pun leh bayang dah kepenatan tuh kak huhuh

BigMouth said...

Hi casper..dah name pun kakak kan... harus lah...

Hi atty... yes!! darwish, semakin hari, semakin comel dut!!!

kan Yuzz... penat giler.. tp enjoy jer, bile tgk adik kite happy kan...

Hi Mya...

Hi darling tabby...Alang kan kakak!!

BigMouth said...

Hi Anna... anna pun leh jadi adik alang...hehehehe

Hi Vagg..mmg lah penat.Tp mak lebih penat!!
Mak mmg hebat!!!

BigMouth said...

Hi Anna... anna pun leh jadi adik alang...hehehehe

Hi Vagg..mmg lah penat.Tp mak lebih penat!!
Mak mmg hebat!!!

nyonya*PIE said...

sian akak BM...keletihan ye..jd org dapo la kiranye ni..hehehe