Wednesday, December 24, 2008

Ke Sabak Bernam....

Hari Ahad lepas, kiter wat ronbongan ke SB lah..
Kan nat wat majlis kawen atam kat sebelah ciput lak kan..
Mlm tadi mak aku dah call aku dah...

Mak: Ira, ko esok jgn lmbt.. pukul 9, mesti smpi umah mak tau!!
Aku: ye la...
Mak: Ko jgn ye lah yer...nnt kul 9, ko tak smpi lagi..
Aku: Yee... ok..

Tp, dlm hati aku, knp nak gi awal sgt kan...
Kul 10 pun boleh gerak ma..
Lagi pun, sanding nyer kul 1.3o cam tu..
Tp, aku ikut jer...

Esok, aku siap2lah... biasalah, lg 5 minit kul 9, dorang dah kol aku dah..
Aku, tertekan tul lah...
Bile aku smpi, tgk dorang tak siap lagi.. masih nak arrange transport,.
So, hubby aku aku ajak sarap dulu kat kedai atas...

Dah kumpul sumer, dlm hmpir kul 10 gak, br gerak..

Kitaorg smpi SB dlm kul 12..

Smpi sane, awal ma.. so, harus lepak dulu kat umah tmpg..
Alah, rumah tmpg tu, rumah yg, kita sumer kumpul ngan pengantin n berarak sesame tu lah..

Smpi jer.. nica nmpk arnab...
Ayin, teman kan nica...
Nica, asyik nangis jer kat kete dier, so, stgh jln, nica naik ngan aku..
Mule2 tu, die nangis gak.... lame sikit dah ok..
Dah boleh gelak2 smbil main cak cak ngan abg ajai dier...
Sib baik ade penyelamat!!!
Time kacih ajai!!
Arnab ni comei lah..
Dier suke gerak2kan hidung dier...
Smptlah aku sentuh hidung nyer...
Pas tu, aku nmpak satu pokok ni...
Knp dorang bungkus2 buah nyer eeee.
Pokok ape ni...
See, mase ni, buah dier kecik lagi..
Aku mmg tak tau buah ape ni...
Rupe2nye, buah epal da...
Abah aku dah petik dan makan..
Aku tanye abah... rase aper..... abah aku ckp, rase epal...
Make, sah lah, ni buah epal..
Pas tu, tuan umah tu pun ckp, mmg buah epal..
Wah, kagum nyer aku...first time dpt tgk pokok epal, live!!!

Tak lame pas tu, atam pun kuar..
Oooo, pengantin dah siap mekap...
Ape lagi, zack u pun gedik2 lah amik gmbr ngan atam..
Pastu, aku pun nak gak lah..
Aku sajer jer pendek2 kan diri aku..
takut lah org belakang tak nmpk muke lah..
Dorang ni kan rendah...hahahahaha
Hubby aku pun nak amik gmbr gak... tp dier suruh cover gmbr perut dier..
Aku ckp, perut tu lah yg seksi u!!! Awww!!!
Aku ngan ciput.....penat aku jengkit, tp, dier ttp lonjong..
Tp yg pelik nyer...nape org pggl dier ciput kan....
Pelik tapi benar!!! hahahah
Ieda, masih tak meletop... next week kot!!
Opah aku sakit kaki..
Andak lah, mabuk... tgh menahan lah tu...
Dlm perjalanan ke SB ni, tah berape kali lah laloque kene benti tepi...hiks..
Sabor jer lah andak...
Lagi sebulan kot!!
Hubby ku ngan ciput....
See, hubby ku pun nak jengkit gak...
Ciput ni lonjong tul lah...
Jgn gemok tau ciput...kalau tak, harus kitaorg pggl ko GIANT!!! hahahahah
3 jejaka idaman...
Hubby ku yg paling cute, hensom dah sumer lah... hehehehe
sile muntah kat toilet eeeee....

Abah yg sentiase ngan senyuman... patut lah.. faktor keturunan rupe nyer kitaorg ni... hiks..
Ayie ngan Zak u... n ak nyelit gak ....

Nica yg sentiasa nak berdukung...
Mane lah nak tahan mama ko, kalau cam ni nica...

Disbb kan kitaorg smpi awal, so... bersanding time pun di awal kan...

kepak kepong kepak kepong...
Oiiii!! pengantin dah smpi!!!

Peace no war!!! hahahaha
Sape yg pegantin ni....
Ya Allah...over kan aku...hahahaha

i like this photo...so sweet...
Lepas nerarak, pengantin duduk kat sini dulu, sblm naik ke pelamin...

Ehhh... aku ngan zack u lagi...enterpreme lagi...hahaha

Pengantin baru ke? Nang mungkin..
Tp, terase cam pengantin gak lah...hahahahah

Cube korang focus, tu haaaa... adik ciput, sedang sibut amik gmbr... die tak sedar, org amik gmbr dier...hahaha
Akak ngan Ode.. tgh tgk atam ngan ciput.

Dier ni tgh bersilat..
Mase dier nak start silat ni, tetibe jer spec mate dier tertanggal..
So, aku tak leh nak kosentrate nak tgk sier silat, asyik nak tgk cermin mate dier yg terjatuh tu.. takut lah dier ter pijak kan...
Potong tul lah cermin mate ko ni...

Lah... kitaorng lagi..
Apakah sumer ini.....hahahaha

Cantik ooo, pelamin nyer....
i like this photo too...

Photo dari angle lain..
Ingat nak tiru cam ornal amik gmbr, tp tak brp nak jadik...hahahah

Lepak2 kat umah...
tgk dorang sanding...

Lepas sanding, ade acara baling gule2!!
Best, so happening!!!

Anak2 aku dpt byk gule2..
Tak malu tul lah dorang ni..
Org rumah pun tak dpt byk..
Dorang sumer kaut!!!
Ya Ampun!!!

Atam ngan mak and bapak mentua...
Beergambar ngan sebelah ciput..
Ours family...
Ciput, Atam ngan mak dan abah..
Ciput, atam ngan anak2 buah!


with friends
Lepas acara sanding..
Lapar ma..
Jom makan..

K.Long ngan angah...makan lah... ape tggu lagi kan...

Aku ngan zack u, makan second time...
Dorang yg pakse, kan salah aku eeee.... hahahaha
Pengantin, dah lapar!!
makanlah....................
Hubby aku ngan rap..sembang petang...

Nica ngan papa..
Ni sape yg nak minum susu ni..
Nica ke papa..
Konpius aku!!! ahahahaha

Nica, mmg nak berdukung jer... tgk lah tu...
Akak, cover sikit tawe tu...hahahaha

Ok, dah lame sgt kite kat sini..
Dah tibe mase tuk minta diri dulu..
So, nak amik gmbr ngan mak tam dulu...
Angah ngan Mak Tam..
Ayin, gedik2 ngan Ayin...hehehe.. same jer lentok kepale korang eeee....
Mentang2lah Idola... huh!!!

Ciput salam...
Ciput ni, the very lah nice person..
Sgt lah sopan nyer..
kalau Atam...tgk tapak tgn pun, korang paham2 sendiri lah...
hahahahaha...larikkkkssss!!!

Darwish pun dah penat, smpi tertidur....

Sblm balik, Abg Ngah jadi wakil bagi pihak pengantin perempuan...mengucapkan, ribuan terima kasih pade pihak sebelah pengantin lelaki.
Yg kelakar nyer, mase aku amik gmbr dier... terus hilang ayat.....hahahahah.. aku suko!!

Ok, last, sblm balik... harus amik gmbr..
Sumer org pandang bwh..
Kenape eeee...?
Sbb kemeraman skrg ni, mmg suke snap gambar smpi nak terbaring kat lantai kan..
Fesyen baru kot!!
Atau, ciput tu tinggi sgt!!! hahahahaha...larikkkksss!!

Dah salam sumer... baliks....
Tp, kitaorg tak balik terus, singgah umah zara dulu kat KKS...

Jom!!!

8 comments:

jantan said...

la nie memang musin kawin
seronok jer tengok orang dok besanding.....

aper rase dok besading 2 eehh???

Sue@MamaMaryam said...

meriahnya kenduri kawen ceera ni ... akak nak email add.. ni email sy cekna_cikna@yahoo.co.uk

.penguin. said...

meriahnye,
haha,
tp kite mmg perlu lebih2 dr pengantin,
bru bes,
hahaha

Monkey D Luffy said...

buah epal di sabak bernam... misteri

*ayu* said...

gamba sume pandang bawah tuh so comey!
nica pun join gak tuh..

Wawa_Nadwa said...

gambo kak ceera sgt cantek.
yg lain pon bergambo sakan eyh.
hehehe!

BigMouth said...

asam tu pedas....

kupu-kupu_cinta said...

santek nye kak ceera...