Wednesday, December 17, 2008

Nikah time!!

Mase ni mesti dup dap dup dap jer hati atam....
Ye laaa... menunggu ciput datang...
Ckp nikah lepas asar... tapi dah kul 5ptg... ciput tak smpi2 lagi...
Atam dah angin dah...
Rumah ciput ngan umah mak aku kan nyer jauh sangat kan.... tp, apasal lambat eeee...
Rupe2nyer... kete pakcik nyer rosak da....
Pasal tu lah lmbt!!
Sib baik ade alasan kan...
Ok, leh di MAAFkan.....

Tak lame pas tu, rombongan pun sampai!!!
Tengok dah berseri2 balik muke adik aku yg sorang ni.....
Huh!!! aku dah risau dah tadi....

Tu, ciput tgh salam tok kadi...
Jaga2 ciput.... tok kadi tu dah panas tau!! Lame dier tuggu pengantin tau...
Ye lah kan...biasa nyer...pengantin tggu tok kadi, ni...terbalik lak... tok kadi tggu pengantin...
Ni lah istimewa nyer dorang ni.....heheheheh mane nak carik kan......

Tapi, tahniah lah wat ciput!!! Hebat ooooooo ciput ni, tok kadi ni, rock2 pun..die ok jer... cool jer dier... sekali jer beb!!
Patut lah atam pilih ciput kan........................ HEBAT!!!!

See, kalau dah atam cium tangan ciput tu....dah tentu2nyer PASS kan...
hehehehe....
Teringat lak mase aku dulu2.... tp aku wat kat masjid...
Tp, aku rase, better wat kat umah kan...ramai org leh tgk....

Cantik oooo...cincin atam tu....berkenan aku!!!
Harap2nyer hubby aku bace lah...hehehe...mane tau, dapat hadiah birthday!!!!heheheh... besar niat aku kan.....

Cincin dah disarung di jari manis.....

Auu!! jgnlah malu2 nak cium dahi atam tu...
Jage2...nnt berjangkitlah jerawat atam kat ko ciput!!!! hahahaha.....Larikkkkssss!!!

Mase adegan ni yg tak leh tahan beb!!!!
Mak ciput ni, boleh bawak watak yg sedih2 lah uol's....
Aku tgk, pun nak merah dah mate aku...
Cepat2 aku larik tmpt lain...
Aku kan nyer ape beb!!!..Aku, kalau dah start nangis... susah nak berenti..
Mak ciput dah benti nangis, aku lum tentu benti lagi....
Tu lah pasal, aku cepat2 larik..... Takut!!! Malu beb, kalau org perasan, aku yg lebih over!!!

Atam, lak salam ngan mak ciput!!! Smbil tepuk2 blkg mak ciput!!
konon nak pujuk mak ciput lah tu...
Padahal, aku tau....atm kan nyer reti nak pujuk orang....hehehehe
Lakunan ke tam.....hahahahaah......CABUTTTTTTTTTTTTSSS!!!

Smpi jer kat daddy ciput...ciput terus jer nangis!!!
Anak bapak tul lah ciput ni...
Tp, ciput ni mmg anak yg baik lah...
Aku minat tul tgk, cara dier bercakap ngan parent dier... the very the soft, uol's!!!
Daddy ciput cakap.... his my favourite son!! ... no wonderlah...ciput sedih..
Jgn sedih ciput, lepas kawin pun, masih boleh jumpe daddy......


Salam ngan mak aku...terus gelak balik...
Ye lah... mak aku, kan nyer reti nak nangis2!!
Mak aku brutal....
Walau pun dier pun sbnrnyer sedih...tp, dier sajer jer, tak wat sedih2!!
Aku rase, sbb mak pun susah nak benti nangis kot!!!

Hantaran yg di exchangekan ngan sebelah lelaki...

lupalak nak amik gmbr, hantaran sblh lelaki...

Pengantin ala2 jepun lah pulak dorak duduk kan...
Harigatohugaimas!!!!
Hait!! Hait!!

Bergambar ngan family sebelah ciput!


Ngan family ciput...
Adik beradik ciput, dua org jer...
yg bj coklat tu, adik ciput!

Amik gmbar ngan family atam lak...
Tak cukup ruang beb... mane tak nyer... adik-beradik atam, 9 orang....hahahaha!!

Selesai sudah Nikah.... ALHAMDULLILLAH!!!

Pas ni, atam nak siap2 pulak tuk, salin2 baju pulak...

5 comments:

*ayu* said...

bagus la ciput ni ek?
untung ceera...

Casper a.k.a wifee en.atan said...

kak lang ciput ni mix ker??

btw, harap2 abang lang paham la apa yg kak lang dok hint2 tu..

surijez said...

tinggi btl ciput neh...
atam kena pakai heels la nanti..
pasangan yg paling comel..
semoga bahagia hingga akhir hayat :)

B..alang said...

.. laling nak cincin ker ? kena janji x letak sepah2 ... penat i asyik pungut2 sana sini ... tu sbb i belikan umah lg sebijik ... senang jo cariks .... hehehehe...

darling8tabby said...

tengok gambor ciput ngan daddy dia..i lak sedih..heheh...