Friday, December 19, 2008

Abg goreng ayam!!

Hari selase lepas, balik kerje, smpi umah jer...cam bau harum jer...
Aku masuk umah jer....Wahhhhh!!! perut aku, tetibe jer lapor beb!!
Td, mase kat dlm kete, aku ckp ngan hubby nak makan kat kedai cendol...
Tapi.....

Korang tgk lah, enter jer umah mak aku....tgk Ajai ngan K.Ika, tgh makan ayam goreng la...
Aduh....bertambah lapar lah perut gue...


Ayin, smpi tak nampak, mama dier balik....
Sedap sgt kot!!!

See, Ajoi makan kat atas tilam lagi...
Oiii!! tak takut opah marah ke??????
Dlm hati aku, ade ke bhgn aku ni.....huhuhuhuhuhu
Smpi dapur jer, tengok2, abg aku tgk goreng ayam.....
Terus jer aku jerit!!!!

Abang........ Ira punye ade tak!!!!!!
Abg: Ade lah.... Ko nyer ngan Nuar punye pun ade gak!!
Ko nak makan, abg masak kan...
Ko tggu juer kat situ....

Ahhh!!! Lege aku!!!!
Sib ade bhgn aku.... kalau tak, aku nangis!!! hehehe...ngade2kan
Seronok ooo... ade org masakkan....
Dah siap dah.....
Time kacih abg.....
Nnt masak lagi eee... tibelah ngada aku tu.....

Nak ke...... sedap ooooo!!!
The very, the rangup's!!!
Tp rase cam tak puas.... Lepas makan, aku ajak anak2 aku balik umah....
Dlm kete, aku tanye lah... korang kenyang ke?
Dorang ckp, boleh lah.....
Aku tanye hubby aku lah...
Hubby aku ckp, die dah kenyang....
Tp aku rase cap tak kenyang lah.... i want more!!
Aku ajak gak, hubby aku gi makan kat kedai cendol!!!
Hubby aku ckp.... Jom lah.....
Smpi sudah.... dekat jer, kedai cendol ni ngan umah mak aku...
Menu utame nak makan cendol.... tp, tak de pulak, cendol nyer...

Ajoi pun makan gak, nasi lemak...ingat kan dah kenyang....hehehe

Ajai ngan aku, kongsi makan Yong Tau Fooo...

Nak sikit tak!!!!! hehehehe

Ayin, tak padan rupe.... tgk, td ckp dah kenyang, tp dier order lagi ABC ngan Yong Tau FOOO
Ni, mesti tak habis punyer....

Kedai ni kat tepi jalan jer... kecik jer kedai dier... tp laku beb!!
Aku duduk makan kat sini, dr first aku duduk, smpi dah nak balik, tak putus2 pelanggan datang....
Alhamdullillah.....

Kan aku dah ckp, ayin mesti tak habis nyer...
Tgk, aku yg tolong dier habis kan ABC...
Heheehehehe... tp aku suko gak!! Sbb, aku pun mmg suke ABC...

Dah kenyang.... Jom Balik!!!








15 comments:

darling8tabby said...

waaa..ayam goreng tu nampak marbeles la..nak recipe..heheh

atty's said...

alang kuyus tp kuat makan..ekekekke..

umieadam said...

alamak...saya pulak yg lapar ni...

ai said...

ayam apa yg abang ko goreng tu alang? cam chic chop lak aku tengok..slluurrpppp

ummu_hanis said...

best nye org ade abg ade kakak. aku ade gak kakak. huhuhu. satu. adik pon ade. 3. but i want more. musti meriah cam family korang kan? tapi mana le mak aku leh dpt baby lagi kan. ni yg semangat nak beranak reramai nih. hehehe. bestnye tengok korang ramai ramai.

linn said...

uikkk...sedapnye ayam goreng mkn panas2. ayam goreng sendiri ngan ayam kfc ni lain kan rasanye. yg goreng kt umah lg syiok. alaaa...ni yg rasa nak bli ayam nak goreng sendiri ni. hehe.

edaya said...

wah sedapnye nyamnyam
:P

Monkey D Luffy said...

wahaha.... camana nak diet?

jantan said...

salam kenal

n a r d indie winkie said...

wah..ayam goreng. fevret nih.. alang pon kuat makan ek. hehe..

BigMouth said...

hi, darlig tarby...mmg sedap ayam goreng tu.. lg pun tgh lapar beb!!!

Hi atty... tu lah..sib baik kan...

Hi umieadam... lapar ke? sori!!!

Hi ai...hehehe..tak tau, janji sedap!!

Hi ummu... ha aa kan.. mmg best keluarga ramai ni... Janji satu kepala... tp kalau ramai, asyik gaduh jer..pun tak best gak kan...

Hi linn... betul tu...hiks

BigMouth said...

Hi edaya... yum yum!!

Hi Luffy... tu lah pasal, cam ner ni eeee?

Hi Jantan... Assalamualaikum!!! Salam kenak gak!! Ensen ke? hehehehe

Hi nard indie winkie, wat shld i call u!!
Panjang lah name nyer...hehehehe
Tulah, alang ni mmg kuat makan... ade simpan jin kot!!! hahahaha

Mogen Ali Rico said...

Yeye..nice blog tue!!!!

.penguin. said...

ayam goreng,
kegemaran tuh!
haha,
same la kite ye,
kuros2 mkn byk,
;P

(p/s: goreng ayam je, pehal seksi sgt? hahaha)

Luth Textile said...

makan tak ajak kak..
kecik ati..