Tuesday, December 30, 2008

Gua sajer jer...

Hari ni aku cuti, sbb Awal Muharram... sape2 yg keje kat Selangor, cuti!!!
So, aku mengucapkan, Selamat Tahun Baru Islam, to uols!!!!
Semoga, cite2 anda dah tercapai ngan jaye nyer!!!

Hari cuti kan, so aku mengambil kesempatan tuk masak ari ni...
Lagi pun, anak2 aku tak sarapan...
Cam ner nak sarapan kan, kul 12 pun dorang lum bangun tidur lagi...
So, breakfirst, skip lah... terus jer lunch!! kan senang!!! hahahaha

Aku masak ni jer...
Tak de sup pun, sbb tak de bahan nak masak sup..
Aku masak, ape yg ade dlm peti ais jer.... hahahaha, kire halal lah eeeeee...

Resepi pertama, ikan siakap masam manis..
Smpi 2 ekor aku masak kan....hahahaha, kiteorg mmg kuat makan kan....

Telur dadar, mesti ade...
Ni yg paling senang nak masak kan, utk banyak kan lauk!!

Ubi kentang goreng...
Ayin suke makan ni, sbb tak pedas!!

And last sekali, pencuci mulut!!
Laici, nenas and buah pear!! ( buah pear ni, dari kenduri sebelah lelaki)
Kalau tak wat cam ni, smpi kering lah dlm peti ais, bile aku dah potong2 cam ni, berebut pulak dorang makan...
Ok tak.... ok, lah eeee..
See, muke aku yg lum mandi lagi...terus jer masak....

Makan time!!!! Ajoi, Ajai, Ayin, Abah!!!! jom makan!!!!!

Dorang sumer dah mandi dah...
Ye lah, bile aku ckp, lepas ni nak gi umah Abah Boy... laju jer dorang mandi!!
Abah Boy tu Ciput lah.....hehehehe...
Dorang tak rela nak panggil Daddy Tam.... so dorang panggil Abah Boy!!! heheheh kelakar lah!!

Ape lagi... makan lah...
see, hubby aku ckp best!!
Aku tak PAKSE tau!!! hehehehehe

Lah....licin lagi...
tu makne ape?

1) Dorang mmg dah lapar?
2) Aku masak sedap sangat ke?

Jwpn nyer ialah..... 1 dan 2!!! hehehehhe

Ok, dah kenyang... aku mandi dulu, pas ni nak gi umah Ciput/Atam....

6 comments:

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

abah boyyyyy????
ekekkek
nape tak abah tam je?
ciput pula tak rela ke?

cepatt updatteeeee

&*wahh tetiba tamak kannn

ummu_hanis said...

anak ngan laki ni kita masak apa pun sure diorg kata sedap punye. sebabnye diorg sayang kat kita. huhu. sedap la kentang tu. sket.

honeysour's blog said...

sedapnya akak masak...

JIVEBUMZ said...

wah kak terasa lapo lak malam2 nie nengok makanan akak masak tu..

sungguh menyelerakan!

ai said...

menitik nitik ayer liyur aku nengok ikan + kentang kau tu..adoiiii

darling8tabby said...

fuyooo...sangat menyelerakan ...siap ada dessert lagi yer