Monday, December 29, 2008

Gas abis pulak!!

Hari minggu ni, aku cam rajin jer nak masak.. lagi pun ade bahan maa... smlm lepas beli baju sekolah, aku se beli sikit, bahan2 yg hendak dimasak,lagi pun, org yg kerje di selangor cuti hari isnin ni...

So, aku nak masak keow toew goreng....
Baru jer, aku letak, sotong ngan udang... tetibe aku tgk, cam gak meriah jer bahan2 dlm kuali ni... kenape tak berasap eeeee....

Sekali, gas habis maa....
Haduh...potong tul lah..
Dah lah, sekali sekala jer au nak masak kan...

Apelagi...
terus jer aku jerit manje ngan hubby aku..
Syg!!!!!!! gas habis.......
Huby: habis tu, unak i wat ape...
Aku: Gi lah beli... i dah half way ni...
Hubby: Tak de lah, lori bwk gas lalu kan..
Aku: Alaaaa.. cepat lah syg!!!
HubbY; I nak mandi dulu eeee..
Aku: Alaa..nak mandi dulu ke?
Hubby: Ye laa... i mandi kejap jer...
Aku: Kejap ke?
Hubby: Eh eh... byk pulak eeee...
Aku: Hehehhhee... suke!!! sbb dpt sakat hubby aku...

Hubby ku dah siap nak kuar beli gas..

So, harus aku angkut tong gas ni..
Ringan jer tong gas ni, kalau kosong..
Kalau penuh.. tak larat aku...
Hubby aku dah nak gi kedai dah...
hehehehe..nmpk nyer, bukan sarapan lah ni...

Tukar, jadi makan tegahari da....

Sampai jer gas, aku terus jer continue masak k/teow...
VP amat2 suke makan K/teow yg aku masak ni...
Dululah kan... skrg ni, die vege....heheheheh
Zack u yg gi tau!!! hahahaha
Masa tuk makan....
Senyum jer hubby aku dpt makan...hahahaha
makan time!!!
Ajai sorang jer yg dah mandi..
Ayin ngan Ajoi, lum lagi...

Licin you...
Kalau dah licin, paham2 jer lah kan....hahahahaha

13 comments:

MiSS MiMieY said...

sedapnya... lapar la plak..

..: menunggu orang bagi makan:..

nas-at-work said...

Nampak sedappppp!! Nak siket. hu hu hu.. Bile nak jumpe lagi ni?? Tapi kalau jumpe nak rase kuey teow goreng yg alang masak. Chunk dah meleleh air liur tengok. Baru tengok gambar tu. ha ha ha..

cik siti penguin said...

nampak sedap ouh!
;)

atty's said...

selamat menyambut tahun baru hijrah 1430 dan tahun baru 2009 masihi
semoga apa yg dicitakan..akan berjaya utk tahun baru ini..

juelee said...

mak aiii licin..
sodappp lah tuh maknanyerrr..
selamat tahun baru alang...

Mrs.FHM said...

due date nak beranak lagi 13 hari nih...aduh sangat mengidam tgk kuetiaw akak..... adoiiii naper la sini takder jual kuetiaw?????? terseksa jiwa ini waaaaaaaaaaa....

akma....L said...

hoho.. licin itu maknenye sedaaaappp, kn kak bm?? =) nak satu pggn?

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh...N nk rase gak laa...

mummysyafie said...

kak, nampak sedap je kak..

naper rambut ayin mcm tu? nampak benor tak mandi lagi yer ayin

Eazy Izzuddin said...

wow
\meleleh liur..
hwehe

i have new year gift 4 u
please take from my blog ea...
thanks!...
happy new year 2009!

jyss said...

nampak sangat gas tuh pun terkejut hehehe

oja said...

wah.. licin tu.. mesti best sesangat.. kak bm.. mintak resepi..hehehhee

Wawa_Nadwa said...

rajin nye akk masak eyh.
untung la dorang dpt mak cam gini.
bile masak je mesti licin, tentu sodap tuhhhhh..
wawa nk rs bleh??
hiks!