Tuesday, February 3, 2009

Nak Roti CaNaiiiiiii!!!

Malam tadi, tah ape tah kene ngan aku.....teringain no nak makan roti canai...
Walaupun bibik dah masak, aku ttp nak makan roti canai...
Sbnrnyer, dari hari minggu lepas, aku dah terasa cam nak makan rati canai, tp...tak pi pi pun...
So mlm tadi, hajat tercapai gak!!

Susah pulak nak dpt roti canai mlm tadi..
Dgn tetibe jer hunjan lebatlah..
Hubby aku bwk gi sek 19, kat restoran Marsha tu, boleh pulak, roti canai dah habis.... yg tinggal hanye roti BOM jer...

AKU TAK NAK ROTI BOMMMMM!!! AKU NAK ROTI CANAI!!!!!!

At last, hubby aku bwk ke sek 13!!! Dgn harapan, ade lah kan...

Hik hik hik, kitaorg gi ke restoran Upin dan Ipin!!
Korang pernah gi makan kat sini..
Aku, barulah first time gi sini..
Tmpt nyer so, exclusif kan...
Sgt cantik!!

Anak2 aku siap pesan, mama, kalau roti canai tak de pun, kita makan kat sini eeeeee...
Aku ckp, YO LAAAAAHHH!!!!

Mase nak order roti canai ni, penyelah suspen!!!

Kan yer ape, aku order roti telur, ade?
Pas tu, pelayan tu terus tgk jam... dah kul 9.30pm ni ... nnt sy tanyer dulu...
Ajai smpi meguap nak mengoder makanan!!!!

Ayin, siap amik buku menu...
Tapi, yg diordernyer, roti saardin... heheeh..
See, the menu also got cartoon upin dan ipin... sgt cute kan....

Mane2 pun ade iklan upin dan ipin ni...
Kan dah kuar dah movie dier on 12-2-09 ni... Jom lah kite ramai2 gi tgk kan.
Kita mesti sokong buatan MALAYSIA!!!!

Sib baik ade beb roti canai ni..
Tu pun, mamak tu buat khas tuk kita org...
Last aaaaaa, sy sudah mau tutup!!! kata mamak tu, mase serve roti canai ni....

Hiks... ayin kau berposing, bagi ajer lah...

Ajai yg bercita2 nak makan smpi 2 keping...
Sekeping pun, cam tak larat nak habis!!!

Ajoi lak tak order roti canai tapi dier order tom yam sea food...
Sedap gak tom yam ni...
Pas dah kenyang memasing, terus balik!!!!

LEGA dapat makan ROTI CANAI!!!!!!!

14 comments:

Ceera said...

ada apa2 ke tetiba ngidam nie, hahahaha..

NIMI♥ Co. said...

kat mane ni alang??

BigMouth said...

Ahh ko no Tam... dush dush!!!

BigMouth said...

Hi Nimi, kat sek 20.

B..alang said...

Correction ... kat section 13 ... blakang Tesco Xtra ...

jiejah d'blogger said...

sek 13 .. dopan opis den ajo ,
selalu gak lepaking sana .. :))

jyss said...

oo saya nih pun tgh aim nak makan roti canai nih tapi kene balik dulu daaa heheh

Zaleha Ismail said...

BM ... kalau dah pegi situ kan boleh singgah sekali kat D'Kasih.... sedap makanan dia tau.... Leha rajin juga makan kat situ.... sbb husband punya opis kat sana hehehehe....

arpeggios said...

kat belakang tesco xtra ker. slalu gi situ naper tak perasan ek... nama upin ipin tapi mamak ker ?

BigMouth said...

Hi arpeggios...
Bukan mamak!!
Restoran melayu yg sgt class..
Sgt selesa lagi!!!
Heheheh, promote ni, dpt komisyen ke?

La Ujie 'da Brutalie said...

Maybe kak BM bleh jenguk pasal roti canai kat blog saye www.ujie.com. Sangat menjijikkan...uwekk...

SyaNa said...

pernah mkn sini sekali..
tp mcm sunyik je area situ kalo mlm2..
betui..betui..
tak sabaq nk tgk movie ni

MahaSayang said...

beria mengidam....ade ape2 ke

:: p R i n c E s S _ N :: said...

pnh dgr restoran ni..tp x to ktne alang..??
ley kasik direction kt N x..??