Tuesday, February 17, 2009

Nak carik rumput!

Lepas balik kenduri umah zila sepupu belah abah aku, aku balik umah mak aku..
Lepak kat cheras dulu...
Sumer ade lak tu...
Aku smpi umah jer, andak ngan zack u smpi, atam, ode,akak, mmg saing ngan aku mase balik kenduri...
Tapi lepak kejap jer... sbb hubby aku call tanye aku kat ner...

Hubby : U kat mane..
Aku: Kat umah mak.. nape?
Hubby: I nak balik umah lah...
Aku: Balik lah... bibik ade kat umah.. tp ayin lum balik sekolah lagi..
Hubby: tu lah i tak nak balik tu...
Aku: emmmm.. kejap eee.. i lepak lagi kejap kat umah mak, sbb dorang sumer ade sini... Lagi sejam kot, baru i gerak...
HubbY: It ok... i round2 dulu lah...
Aku: ok...

Tp aku tak smpi hati jer kan... aku lepak kejap, pas tu terus jer mintak diri dulu...
Lagi pun, mlm karang ade masjid berinai lah kat USJ 6. Sepupu belah nuar lak nak kawin..

Aku start kete jer... zara pulak smpi!!! Au serba salah... ikut hati nak lepak ngan adik beradik lame sikit.. tp tak leh wat ape.. ter paksa chow gak...

Smpi umah dlm kul 4 ptg....
Rehat kejap... petang tu aku ajak hubby aku gi carik rumput!!!

Aku tak tau name tmpt ni.. tp, kwsn ni sebelah org yg main golf. Ala... yg pukul2 bola golf jer tu...
Hubby aku ckp, last time tmpt ni terjaga... tp sekarang ni, cam terbiar pulak...

Aku suke pokok ni... tp sesuai letak kat ner eeeee....
Ohh... sesungguh nyer aku tak pandai bab ni...

Ni mcm pokok lallang jer kan...
ade ke org nak beli???
Mesti lah ade kan.. kalau tak, nape lak dorang tanam n jual kan....

Ni pulak bunge kemboja.... hikss... aku tau lah sape yg suke bunge ni skrg......

Anyway, aku tak beli ape2 pun... sbb rumput tak de kat sini... yg dier jual cume rumput tuk main golf jer... Hampeh tul lah...

3 comments:

Ceera said...

wahhhhhhh.. kaklang dah start nak cantikkan laman.. kelasssssssss

Zaleha Ismail said...

cari rumput eh.... hehehe.... BM u kena pegi kat area hospital sg buloh...kat sana mcm2 rumput ada... cakap aje.... hehehehe... dan kat san murah sesangat....

FYI, rumput kat rumah I ada yang mati...hehehehe... si tasya punya keje... tak habis2 simpah air sampai becak...sampai mati rumput tu.... hehehehe...

BigMouth said...

Atam, nnt kan taman alang eeee....

Hi Leha... jauh nyer, tak de yg dekat ke leha...

Huh!! Kalau leha yg expert pun rumput leh ade yg mati, tak tau lah kalau i yg tanam nnt... sure 50% mati kot!!! hahahaha..

Leha, rumput tak leh minum air byk ke??