Monday, October 20, 2008

Operasi Ke Umah Mak!! Nak Masak!!

Siape lak tel aku pagi2 ni..... Dah lah ari Ahad kan... ingat kan nak tidur lebih mase, tp Huh!!!
Rupe2nye mak aku da....
Mak: Ira, ko sibuk ke? (sopan jer mak aku) ayat ni pun selalu aku gune pakai!!
Aku: Tak, nape...
Mak: Ko br bgn tidur ke..
Aku: Tak lah, ira kat bwh tadi... (padahal, mmg pun, belum bgn tidur lagi.. tp jwpn mesti nak caver kan..)
Mak: Tapi suara ko mcm br bgn tidur je...
Aku: Ah ah.. mmg tidur, tp dah bgn... ( nak coer lagi....msh tak berputus asa)
Aku: Nape mak..
Mak: Nak mintak tolong ko dtg umah mak, masak. Mak nak masak rendang, nasi impit......
Aku: Mak buat open house ke?
Mak: Tak lah.... Keluarga Ciput nak dtg..
(nampak nyer, mak pun dah panggil Shaiful ni CIput!!! hehehe...)
Aku: OK, nnt ira dtg...

Aku dtg sorang jer kat umah mak. Tak bwk anak pun... Anak2 aku tak bangun tidur lagi...
Smpi umah mak jer, aku tgk atam dah sibuk kat dapur.
Wah!!!! hebat nyer ko Tam.. Aku terus amik phone dan snap gmbr die....
Rak payah lah ko nak cover muka ko tu.................


Biasa lah, ramuan2 utk buat rendag...


Cak!! jgn terpotong jari runcing aku lg dah lah....

Rajin nyer Atam....


Tengok tu, tak berenti tolong mak kan....


Mak suruh masak nasi, terus jer masak... Tak de tangguh2 pun...Hebat nyer !!!! Tabik SPRING!!!


Lagi..................... Mase ni, zack-u tak turun tolong pun... Ni lah masenyer kalau Zack u nak malas kan........Kan nyer senang atam nak rajin kan... kalau tak asyik sesat jer.... HOHOHOHOH!!!

Ok, ni lah hasil2 nyer.... Ayam masak kicap berempah.



Bubur jagung.... Sedap tu beb!! Smpi tak cukup lah...


Gulai rebung + perut!
Dan Rendang.............

Habis masak jer, andak pun smpi...cam tau2 jer minah ni kan, time abis masak!

Andak: Andak nak gi Raye lah Alang, nak ikut tak

Aku: Tak nak lah...Alang nak anak2 alang lepas ni...

Andak: Ok lah, Andak bwk Zack-u ngan Ayie sekali...

Aku: OK...

Lepas main kejap ngan Nica, dorang pun pergi raya...

Tinggal lah aku sorang2 jer ngan mak kat umah..

Hampeh tul lah dorang ni... Atam pun gi raye kat umah Ciput....

Ahh... aku makan bubur jagung dululah... Dorang ni, kijam tul lah.... Ade ke patut!!!


5 comments:

LUIS MANUEL ALCARAZ ROBLES said...

BEATYFUL FAMILY...
http://tektonpublicidad.blogspot.com
BYE...

TEMAN TAPI MESRA said...

walahhhhhh tabik spring gak kt alang!! pandainyer masak!!

mummysyafie said...

mesti akak pandai masak ni sbb itu mak siap calling minta tolong

Ceera said...

alang rajinnnnnnnnnnn masak, pandai masak.. hurmmmmmmm.. kena pikir dulu..

BigMouth said...

Alang hanye tolong masak jer...

Atam, agak2 sikit!!