Monday, October 13, 2008

Ajoi demam/ Zara bakal jadi cikgu!! huhuhu

Aku balik umah mak aku jer aku tgk, ajoi diam jer, makan pun tak nak...
Tapi aku tak lak tanye die...
Sbb die mmg selalu tgk kartun je, kalau kat umah opah die...
Pas tu senyap2 die dtg kat aku....

Ajoi: Mama, ajoi demamlah..
Aku: Ah ah lah, patutlah mama tgk ajoi diam jer...
Aku: Kita g klinik eeee.

Aku gi klinik Idzam.. Doktor kat klinik ni, rupe2 jiran aku, tak lah aku tau..
Mane tak nyer, aku kuar umah, awak pagi, balik lak dah malam... mane nak tegur2!... Sib baik hubby aku perasan... kalau nak harap kan aku...hmmm hampeh!!

Ramai lak org kat klinik ari Sabtu ni... Huh, lega, pas ni turn aku lak...
Tapi, tibe2 ade lah sorang mak ni, dgn kelang kabut bawak anak die, aku tgk muka mak die pucat!! Anak die pulak bogel smbil nangis2...
Kenape eee, rupa nyer kene air panas lah...
Mase kat dlm bilik tu, budak tu nangis punyelah kuat!! Mesti sakit kan...

Ni pesanan aku tuk anak2 kecil ==> jgnlah main ngan dekat bende panas ni.. Kalau dah terkene, tak ingat sakit nyer...

Tak lame pas tu, name ajoi pun dipggl.. pas tu kita gi Mc D..... sbb Ajoi nak makan bubur!!

Mase aku lepak kat uman mak hari sabtu tu, zara dah ade kat umah mak aku.
Zara ni adik aku..
Die ni kalakor org nyer..


Die ni rajin layan bebudak... Die kuarkan buku... aku ingat nak buat ape, rupe2nyer, nak jadi cikgu..

Zara: Ayin, Nabil, nah amik buku ni, buat latihan dr muka surat.......

Anak aku, kalau auntie cik die yg suruh, cepat jer die layan... kalau aku yg suruh, mesti byk alasannyer... Ayin nak makanlah, minum lah.... huh!!




4 comments:

cik wanie said...

wanie doakan anak akk get well soon ok;)

BigMouth said...

Dah ok dah wanie, Alhamdulillah!!

Ceera said...

citer tergantung jerk.. ceh..

TEMAN TAPI MESRA said...

a'ah ler kn cerra heheh tp yg pasti ceera tau penamat cerita puteri ayin keletah e tu wheheheheheh....

pstt .. alang/ceera.. zara tu adik beradik yg mana satu ek???