Friday, October 31, 2008

Mak Tam nak yg mane satu eeeee!!!! Peninglah....

Mase ni kita orng kat Tesco Ampang!!! Aku berhajat nak belikan hubby aku kasut semperna Birthday die yg ke 29 forever.... kate nye!!!! hikhikhik

Tapi lain pulak jadi nyer....

Ajoi, buruk's nyer ko wat cam tu... sib baik gambar blur... kalau tak!! mesti seram!!!

Jalan2 kat dlm Tesco ni, ternampak lah satu kedai HIJAU!!

Ayin: Mama, jom tengok dalam kedai tu nak tak mama.
Aku: Nak wat ape??
Ayin: Nak tgk jam mak tam ade ke?
Aku: Ok lah... jom lah tengok....

Pusing2lah kan....
Sebenarnye, anak2 dah pening... tak tau nak beli ape tuk mak tam dorang... Dorang cakap......
Anak2: Mama, mak tam, pakse kite beli hadiah die kawin..
Aku: Eeeee... Mak tam suruh beli ape:
Ayin: Mak Tam suruh beli Lampu hijau!! Dasyat ooo Mak tam, ayin kene beli hadiah paling mahal pulak tu... Mak tam suruh pakai duit raye ayin....
Aku: Ajai kene beli ape lak...
Ajai: Mak Tam, suruh beli Jam... tak pe mama, jam murah pun tak pe... asalkan warne hijau!!
Aku: Ok lah.... Ajai gi lah tgk jam tu... Haaa. kat depat tu byk jam... Ajai pilih yg paling murah tau!!!!! hahahahahaha
Aku: Ajoi, ko ke beli ape lak...
Ajoi: Mak tam suruh ajoi beli baju m.tam warne Hijau la... Tp ajoi tak nak beli baju lah mama... Mane ajoi tau saiz m.tam... Nnt ajoi beli saiz ajoi, padan muke m.tam... hehehe
Aku: Ajoi cakp lah ngan maktam, nak tukar....
Aku: Ahhh... tah yah ckp pun tak pe... ajoi beli jer yg lain... asal kan hijau, tutuplah mulut m.tam ko....
Mak Tam suke yg mane eeeee.... cawan ni m.tam suke tak?


ke yg ini eeeeeeeeeeeeeeeee

Ke tmpat letak baju kotor ni?? Ajoi ckp, kalau beli pun ok gak... sbb kalau m.tam malas nak basuh kain, boleh lah main campak2!!

Ajai lak, pening tak tau nak beli jam yg mane satu!!
Yg bentuk kucing ni ker......

atau yg katun ni......

kalau nak lebih murah.... beg ni jer lah...........HAHHAHAHA

Atau kure2 ni.... tengkok die boleh gerak2.... very cute!!!

Letak ni kat kete mak tam, ok gak kan mama....???
Ke, kite beli air minum ni tuk m.tam....
Biar m.tam gemok!!!

Ahh....pening aku.... byk tul soalan dorang ni...
Aku nak sekeh atam balik nnt...
At last, aku jwp....senang2 kite beli sabun Top ni... byk kegunaan nyer!!! hikhikhik
ATAM SETUJUKAN....................................

11 comments:

cik wanie said...

wah byknyer warna hijau,
heheheheheheheh,
suruh lah si ceera pilih ngn sebaik yg mungkin,
wakakkakakakaka,
yg paling best pencuci baju tue,
mmg clust kan:)

cik wanie said...

wah byknyer warna hijau,
heheheheheheheh,
suruh lah si ceera pilih ngn sebaik yg mungkin,
wakakkakakakaka,
yg paling best pencuci baju tue,
mmg clust kan:)

Ceera said...

oi oi.. atam tak setujuuuuuu... tapi yang atas2 tu semua atas suka.. wakakaka.. tak sabarnyeeeee..

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

kak..
lawa2 ler brg tu sume..
menarik perhatian saya dan jugak duit saya nih..
hehehe..

darling8tabby said...

fuyoo..banyak kaler hijoooo

viruspadu said...

jgn lupa warna pink sekali lalalalala

lieya shayunk said...

haha...lawak la kak lang ni...last2 sabun top yg d pilih utk adiah kwen mak tam dieorg..hehe...actually komen kak lang psl drawing tu sbnarnya mmg drawing rumah pown...tp sy kna measure piping dlm umh trsebut...mmg x nmpk ngn mata kasar...sbbnya pipe kan ada lam dinding kak...camne nk imagine bnda alah tu...susah woooo....huk3...

atty's said...

wakakkaka.sabun pun okeh je..

mYpRecious said...

sabun pun kiut ape.. ahakss.. tk penah org bgi kan.. pecah tradisi taw.. auwww..

BigMouth said...

Hi Wanie, sorry dah lame tak chat ngan awak kan... Awk dah jumpe ceera ee... Die mmg nipis kan... heheheh

Hi Darling... kedai tu, mmg tema nyer warne hijau.. brg yg dijual pun, byk kale hijo gak...

Andak... ko ni tak abis2 nak warne pink lah.. kan alang bagi lori...heheheh

Hi myprecious, tul gak kan... leh pecah kan tradisi...

Hi Lieya... emmmm, alang mmg tak paham lah...Lieya ni mmg HEBAT!! Tabik Spring!!

Hi Atty, tu lah pasal, nak sgt wane hijo kan.. amik ko ... hahahah

raezar said...

hadiah last tu kena bukak sblm majlis lagi tu.. pinggan mau basuh maa....