Tuesday, October 14, 2008

Kuih Cornflakes,...I like!!

Kuih kegemaran ku...Kuih Cornflakes...
Kuih ni bukan aku yg buat!!
Member aku, si Rita tu yg buat..
Aku sukelah kuih ni, aku boleh makan tak berhenti smpai lah kuih ni habis....

Dululah...aku rase dlm 3 ke 4 thn lepas, aku pernah wat kuih ni...
Tahun ni aku rase nak wat lah kuih ni lagi, tapi tak ingat lak resepi nyer..
Lupe, langgung tak ingat.
Lepas dah raye br aku dapat resepi dari K.Su, satu dept gak ngan aku..

Aku nak tulis lah resepi ni kat blog, supaye aku boleh ingat!!
heheheh, cite2 mmg selalu tinggi, tapi tak tentu lg taun depat aku akan buat kuih ni...

Resepi nyer senang jer...as below.
1 kotak cornflakes.
1 buku Buttercup
1 cawan gula
8 sudu madu

cara2 memasak.

Buttercup ngan gula tu, korang kacau/putar dulu.
Pas tu, korang masak atas api smpai kekuningan.
Pas tu korang cmpr ngan madu.
Biar kan die suam2 kuku, pas tu gaulkan ngan cornflakes.
Pas tu, sudukan dalm cup kertas.
Pas tu bakar sekejap dlm oven.
Ok senang jer kan...sedia di makan...

Selamat mencuba kpd aku sendiri next year....
Korang rase aku buat tak kuih ni next year??? Nnth lah, aku pun tak pasti....heheheh

Atam, ko tak yah wat...Kan nyer ape kan...
Andak, Akak, Ara... korang taulah sbb nyer kan..... psssss jgan bg tau org tau...nnt Atam marah!! Dah lah tgn die kasar!! Opsss, tercakap lak tam...sori!!! lari...................................

3 comments:

cik wanie said...

fav wanie gak tue,
hurm,
nanti akk blh lah buatkan tuk wanie sama yer,
hehehehehehehehe:)

TEMAN TAPI MESRA said...

teman like too.. yumi! yumi! yumi! ermm teman rasa alang buat... hek3.. alang kn rajin kn kn..

Ceera said...

ceh ko, kuang ajaqqqqqq!!!