Monday, October 6, 2008

Hari Raya ke 2

Hari raya kedua, biasa nyer, kita akan buat open house, utk org kg yg nak beraya kt umah kiter!
Pagi2 lagi Shada dah ajak hubby aku g pasar.
Kita org, sedap jer tidur kat umah, sementara tggu Shadah ngan Hubby gue balik.

Shada, ngan Sera, sibuk tul masak kat dapur...
Reza ni rajin tul turun dapur..
Untung tau, sape yg dapat dier...

Shada tgh basun piuk tuk masak lontong..
Lontong cik Shada ni, peeeehhhh, sedap giler..

Reza, ko jgn lah pecah tembelang gue..
Gue tau le, gue tukang kacau jer...
Tp, tukang kacau pun penting tau, kalau tak de tukang kacau, pasti hangit ke...ape ke, kan...

Dah siap masak dah...
Haaaaa tetamu pun dah smpai!!!
Sile lah makan....

Tema baju tuk raye kedua kat Melaka ialah OREN!!!
Tuk pengetahuan korang sumer, baju ni di sponser oleh wife Rais.
See, dah macam ahli parlimen pun ade kan, atau pun penangga, atau pelayan restoran!! Hahaha

Amik gambar lagi.....(sEBELUM GEDIK)


sELEPAS gedik!!! Korang tgk, sape yg paling gedik...

Disbb kan aku tak habis beraya lg kat umah sedara dekat, so kita org, lari kejap gi raya kat umah Kadok!! Sepupu gak!!

Umah bapak kadok ni, ade cam taman2!!
Tantik tu...
So, aku suruh anak2 aku ngan anak2 rais posing2!!
Comel kan kanak2 riang ni....

Amik gmbr kat bwh pokok cendawan pulak lah...
Penat aku suruh dorang amik gambar gedik2, akhirnyer berjaya gak!!


Tetamunyer sorang jer, org rumah yg ramai kan..... Huh!! mane org kg ni, kate nak dtg!!

Ha, smpai pun!!
Yg rambut blonde putih ni, tok cik aku!!!
Umah die ade banyak kucing!!!

Kul 5pm cam tu, akak call, ckp nak raye...
Best!!
Yg baby mata dan perut bulat ni baby kakak aku....comel kan..
Yg baby mata stim tu, anak si Hard/Raiz....
Dorang ni beza 2 bulan jer....


Kakak gue and anak2 eeeee...

Dah malam, cam kul 9.30 tu, agak2 cam org dah tak nak dtg umah kiter, kita org pun lari, raye kat umah abg ajak. Abg ajak ni, abang ipar aku.

Kita org, raya kejap jer kat umah abg ajak, sbb ade org nak dtg umah.
Tak smpai stgh jam pun, makan2 pas tu chaw!!

Lepas balik dr umah k.Peah/abg ajak, kita ade aktiviti malam, iaitu, masak kek!!!!
Baru raya kedua, tp kek yg sera bwk dr Kuantan dah habis...
So, Shada suruh Reza buat kek.
Reza ngan gagah nyer, terus jer ckp OK.
Shada, jadi cikgu nyer, mengganti kan chef Wan... hehehe

Ni lah, tukang masak kita, pade hari ni...
Kek yg die buat sedap beb!!
Dah boleh kawinlah, gue ckp lu..
Kek die, tinggi dari kek atam..
Opp!!! sori tam.... cabut!!!!!

Dah penat menyambut tetamu dan beraya.. ape lagi, tangkap lentok lah....
Sebenarnye, kan nyer nak tunjuk gmbar diaorg tidur, tapi tilam angin tu... Sedap tidur tau...
Kalau korang nak balik kg, pas tu, kt kg tak cukup tilam kan..Haaaa, korang boleh beli tilam ni..mudah, tak yah susah2..Hanya masuk kan angin, pas tu boleh lah layan......

3 comments:

viruspadu said...

bagus gak idea t-shirt tu kan

harus kita wat lepas ni kan

eh andak pun ada beli tilam angin tu besttttttt

tp abgdak kata, dia pening baring atas tilam tu, kecoh je tau, ngades

Ceera said...

gile ober siap ada baju sponsor, huhu..

cam2, kasik atam je la reza tu.. senang la kita leh balik kg sama2...

ginjal said...

alooo... ni kire first time le aku post akunye komen. So ni le die komen aku... so ni le die komennye... Ape main offer2 org lak ni. Da macam agensi cari jodoh lak.. ni kaklang nye keje le ni.. tp kalau nak gak amik la. kotak kat umah kak lang tu ade lagi kan?? minggu ni amik tangan dulu. besok bole amik pinggang lak. DIY. Pasal rege dia tanye bang lang. skang main timbang kati je... kekekeke.. Memain je.. SLAMAT ARI GHAYE SUME...