Saturday, October 25, 2008

Deco for Deepavali!!!!!

Dah nak dekat Deepavali ni.... tp deco tuk deepavali lum buat lagi...
Aku ni somebody gak kat company aku ni......
Aku memegang jawatan yg sungguh berat!!
HAHAHAHA, percaye ke?
Tak de maknenye....
Aku as a sportclup member jer...
So bile tibe festival ke, kita org diarah kan tuk wat, deco kat bhgn depat operator!!
Ni, tugas tambahan tau, tp tak de gaji tambahan... kire cam kerje RELA lah....

Cam ner nak hias ni... Kalau Hari Raye, pandailah kite kan...
Kalau deepavali ni, bolehlah agak2, tp tak confirmlah sgt kan............
Kebetulan pulak, tak de member minachi lak dlm sport club kali ni..
Sbnr nyer ade, tp die dah tarik diri... Ade ke patut, bos die tarik diri, die pun nak ikut same...
Hmmmmm, ni yg muskil ni....Hahahah, tak de pa pa lah....

Sib baik Faizal ade... boleh tolong panjat!!
Tapi, aku pun suke gak panjat2 ni..
Dulu mase aku kecik2 dulu, kalau main2 ngan budak2 sekampung tu, kat atas pokok jer kerje aku.. Kalau mak aku nak carik aku, die tak pandang kat darat, tapi kat udara!!! Sbb mak tau, aku mesti kat atas pokok...Hahahah,!!!!jatuh pokok pun byk kali dah, tp tak serik2!!
Tapi, tu sumer mase zaman aku lah... zaman budak2 skrg lain kan....



Zana, isi lah beras tu penuh2!! Bagi nmpk cantik!!
Beras kale2 ni mmg sesuai tuk deco deepavali kan................

See.....aku dah kata dah.... kalau dah adik beradik..mmg lahkan... suke memanjat!! Ni lah dikata kan factor keturunan.....
Boleh jer suruh org lelaki panjat, tp...nak jugak panjat kan...
Best tau!! sekali sekala..........
Ye ye....cikgu dah smpi!!!
Cikgu Lochana... cam ner nak hias ni... kitaorg blur lah....
Sbnr nyer, benda yg dipegang oleh Lochana ni, dah bersimpul lah...
Tadi, aku dah try dah nak leraikan, tp tak berjaya lah... Hei!! bagan aku...

Lochana: Liza, daun2 ni, kite susun kat sini...
Liza: Baik Cikgu!!!

Lochana: Cepat Gammmmmmmmmmmmmm!!! Nnt jatuh la....
Aku/Liza: Ok...Ok..Ok Cikgu.... cikgu jgnlah garang sangat!!! Kite takutlah.. Kalau kita takut, kitaorng nangis tepi pintu tau!!!

Tak de lah.... ayat kat atas tu, adalah rekaan semata2... Jgn percaya tau!!! Lariiiikkkkkkkkkkksss!!!

see, cikgu tak marah pun... siap malu2 nak amik gambar...


Cikgu pening kepala ke? Anak murid lmbt pick up eeeee... Ok lah, i dah buat dah ni...
BukaN senang tau nak ketip bunge ni... tali dier pendek.. sib baik aku cekap tau!!

TA DAAAAaaaaa!! dah siap dah!!!

Ok lah kan... dari tak AAAA.....

Berpeluh gak lah.... mane tak nyer, tergedik2 nak amik gambar yg lebih nyer!!! HAHAHAHAH

Ofis korang ade wat deco tak????

4 comments:

viruspadu said...

rindu sama kakak ku kak liza

nyeh nyeh nyeh

kim salam sama dia

Ceera said...

entahnye, amik gambor je lebih..

sama mangsa kaklang?

darling8tabby said...

waaa...meriah yer..for deepavali pun ada...

kat opis ni..raya je

raezar said...

iye ke kak ira wat gantung2 tu.. ke cume potongkan selotape je....