Thursday, October 9, 2008

Ape yg aku dapat selame 5 hari!!

Ape yg aku dapat selame 5 hari Raye...
Dah tentu2nyer aku dapat makan best2 kan....
selain dari makan, ade lagi tau!!!!
Ha amik ko, gigi aku berlubang semula....
ni sumer kes makan sugus kat umah VP.
Makan punye makan, sekali, ape yg keras ni? Rupe2 eeee, tampal gigi tu melekat sekali ngan sugus tu... Huh, potong stim jer..
Ari isnin sepatutnyer aku keje kan, tp aku amik cuti nak gi dentis... ( alasan tak nak g keje lah tu!) hehehehehe.

Zack-U, ko ingat ko je yg dapat duit raye...
Alang pun dapat to..
See, smpi tak leh kire beb!!!
Huh!!! boleh beli ape eeee, duit byk cam ni......


Haaaaa, ni lagi special... BELACAN MELAKA!!
Penatlah aku mintak duit raya kat rais, die kate ade2, kejap eeee.
Sekali amik ko, BElacan daa..... ( tp amik amik gak, tak menolak rezeki) ==> tamak oooooo.

Gelang ni aku dapat mase gi raye kat umah yang byk brg antik tu.
Die kate, gelang ni dr China, jade lagi...
Sib baik aku dapat ooooo.... kalau tak, pasti aku tak nak g raye umah die lagi.
Mase aku dapat gelang ni, ni yg paling last.....

Ni yg paling menyedih dah... terpotong jari sendiri. Pedih ooo.... Smpi hari ni, masih berbalut lagi gari aku yg runcing ni..


Tu lah, nak hiris sayur tu halus2 sgt, akhirnyer terpotong jari sendiri. Tergendala keje aku!!! Cepat2 kejut hubby aku bangun, suruh beli plaster, sbb darah tak nak berenti!!

Itulah saje lapuran sy pd hari ni, ape yg sy dpt selama 5 hari berhari raya.

Semoga kita berjumpa lagi di hari dan waktu yg same. Bye2. ( skema jer kan) Layan!!!


8 comments:

Ceera said...

perlu ke cakap jari yang runcing?? perlu ker??

Firman Nurmie said...

perlu-perlu wakakakakakakaka.jari runcing kalo di sarungkan cincin dari pak habib meletopsss ooooo...tol tak BM???

neway sib bek tak der yg jadik raja bersiung yer sbb makan sayur + ngan darah tuuu muakakakakakkaka.

Redbloodsnow said...

sedap x belacan melaka tuh kak
zie neh antu belacan..hehehe

salam kenal kakaknyer ceera :P

BigMouth said...

Atam, sgt perlu tau!! hahahah

Hi Nurmie, yes, sayur tu nak masak lontong... Lontong tu licin. Sib baik ade resepi tambahan! hikhikhik

Hi redbloodsnow.
Belacan tu sedap kot.. sbb ramai org beli. Alang dapat, terus je bagi kt Mak. Salam perkenalan to u 2!!

[ LADYKiKi] said...

huhu wah ingatkan beef rupanya belacan.. hiks..

umieadam said...

hahah ada ramuan istimewa dlm itu lontong ye BM..cayalah..

best oo dpt jari runcing2 ni kalo nak dibandingkan ngan saya yg kemetot je jari jemari
sob!sob!

Nem0 o0h Nem0 said...

gigi berlubg sgt sakit kn?

BigMouth said...

nemo, kalau gigi berlubang, cepat tmpal..kalau tggu lame2 nnt die sakit!! Wah, bg nasihat nampak!!

Hi Umie, jari kemetot pun best gak, kalau nak genggam tangan, cam cepat jer smpi kan...heheheh,gurau jer...

Hi Kiki, kalau beef dah lame dah gue sebat!!