Thursday, October 23, 2008

Mari Belajar!!!

Minggu ni minggu peperiksaan kan... so, anak2 aku wat last minute preparation lah.....gitu!!

Ajoi, mama suruh ko belajar lah....kan nyer nak wat muke lawak ko!!! Huh!!

Tgk lah Ajai ni....mcm2 hal lah ko ni....
Bile nak start nyer ni........


Haa.............. barulah.....................
Payah tul nak suruh dorang start!!
Tapi nak kire, anak2 aku senang gak lah suruh belajar..
Agaknyer, lebih gen kat hubby aku kot!!
Kalau gen nyer lebih pade aku, jwpnyer, asyik nak melompat jerlah...tak mau duduk diam...
Family aku taulah aku cam ner... Tak kan duduk diam nyer, mesti, ade jer bende yg aku bnak buat!!...huhuhu... skrg ni, kalau anak2 lompat2, aku marah pulak, tp dlm ati, aku pon sama gak mase kecik2 dulu!!!

Ayin ke tu.... takut nyer.... mama ingat kan aleian....HAHAHA, maklumlah, muka bintik2!!

Aik Ayin, bace buku pun nak pakai kasut gak ke....
Hai, bende barulah kate kan.................nnt dah lame sikit, dlm longkang lah jwp nyer kan........


Hubby aku sibuk lah mlm tu...ade keje sikit nak wat.
Kalau tak, mesti die yg jadi cikgu tuk anak2 aku...
Ajai: Abah, jom lah ajar kite...
Aku: Tak pe, abah sibuklah... mari sini mama ajar..
Ajai: Mama, tau ke?
Huh! keji tul lah dorang ni kan.................sabor jer lah aku...
Kenape anak2 aku suke belajar ngan abah dier:
1) Abah dier akan terang kan dari A smpi Z
2) Abah dier penyabar
3) Abah dier, kalau tanye, sumer pun abah dier boleh jawap
4) Tambah2 bab Math!! Abah dier super dupper!! Abah dier lebih terror dari cikgu dier.
5) Abah die ensom!!! hahahahaha.................larikssssssssssssssssssss
Aku pulak, kalau anak2 tanye susah sikit jer...mesti jwpn aku, tanye abah eeee, mama tak tau lah.....hikhikhihk

4 comments:

sepet a.k.a zack_u said...

huhuhuh...
puji lebey 2 nk mintak lappy la tu..
mcm la kite tak tau taktik tu..
muahahahaha!!

Ceera said...

pastu maknye cam aliennnn, tak penyabor.. baru tanya skit nak marahhhhhhhh jer.. hahaha

darling8tabby said...

hehe..sama la kita..bab ngajor mmg tak penyabor sket

BigMouth said...

Ana, tul lah alang cakap. Alang ikhlas tau!! Tapi kalau dapat, apelah salahnyer...

Atam, tak pahamlah... HAHAHA pure2 nmpk!!!

Hi Darling, aku pun same gak!! cepat jer nak marah kan...