Thursday, October 23, 2008

Lukisan di baju!!!!!! Marah nyer aku!!!

Ayin:Ayin ade peperiksaan pendidikan seni.
Aku: Ayin pilih yg nomber brp?
Ayin:Ayin nak wat coraklah mama... yg pakai staw tu...Pas tu hembus2 kat kertas lukisan tu....
Aku: Buat cantik2 tau!!!

Aku smpi umah jer.... uol's tgk lah baju dier.....
Cantik kan...
Ayin lukis kat kertas lukisan ke kat baju ayin.....

Tengok!!! kat belakang pun ayin lukis gak!!
Panjang nyer tangan ayin.... boleh lukis smpai belakang!!!

Tengok tu, kat bahu pun ade..............
Uol's tengoklah... kalau aku tegur baju dier kotor pun, dier happy jer.. Langsung tak de respon kan.... anak2!!!
Bukan nyer boleh hilang tau, kalau baju sekolah kene colour water!! Dah rendam ngan clorox, dah gonyoh pun tak mau jugak!!! Tertekan mama tau!!!
Uol's ade petua tak, nak bersih kan baju sekolah kalau terkene colour water??????

13 comments:

Alice said...

Hi Bigmouth i'm ur silent reader, tetiba hari ni rasa nak bagi petua plak .. hope u don't mind.

Rasanye kalau nak hilangkan dakwat kena gunakan sabun mandi kan .. kalau nak putihkan baju pulak kena rendam dengan belimbing buluh yg diblender gerenti putih baju sekolah silap2 dgn baldi2 sekali boleh bersih .. tak caya cubala dulu saya penah buat tau

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

sonang yoo...
amik baju kotor tu..simpan dalam store...
pestu p market beli baju baru..
lalalaaaaaaaaa...lariksssssssss...

x der lah...
tul ler ckp alice tu..funa sabun mandi..

Ceera said...

hahaha.. meh atam tolong sekehkan ayin..

darling8tabby said...

wakaka..sama je masalah kita

azreen hari tu pun sama...cuba amek sabun..tenyeh2 kat situ..kena buat kerap...selalu bole hilang..try ler

darling8tabby said...

sabun mandi...lupa lak nak sebut ..

Mulan said...

alang.. i 've link urs.. suka baca ur blog..

raezar said...

amik klorok... pastu lumurkan pade ayin.. pastu ghonyoh dia...

B..alang said...

Ha..ha.. raezar ...Bro .. jd omputih anak aku kang.. ko ingat ayam serama ke??? BTW ayin tanya klu open hse ada dapat duit raye lg x ..??

BigMouth said...

Thank Alice!! Nnt alang cube eeee...
tapi mane dah dpt belimbing buluh eee

Thanks Mulan....

Reza..... peninglah anak k.ira. Ah ko ni!!! Huh!!

Syg!!, Reza kate ade duit raye tuk anak2 kite jer!!! Yeh!! Happy!!

Hi Darling, azreen pun same eeee... senasib lah kite...

pak ngah rep said...

k.lang.. the best solution!! beli baru.. ayin sure ske!! miahahaha

kisah fairy said...

try rendam ngan air panas kak..
rendam smpai wrna hilang..pastu cuci mcm biasa

salia arhana said...

Saya siap parut sabun mandi . Pas tu rendam tp x ilang pun

salia arhana said...

Saya siap parut sabun mandi . Pas tu rendam tp x ilang pun