Tuesday, October 21, 2008

Apo dah jadi ni Ayin!!!

Hari tu kan aku gi Ikea kan, malam tu Ayin ngadu kat aku....

Ayin: Mama, hidung ayin sakit lah ma... Darah ke?
Aku: Mane, meh sini mama tgk! Aa ah lah...terkopek. Ayin garu ke?
Ayin: Made ade... Ayin tak garu pun...
Aku: Ok, tak pe, sikit jer... nnt balik nnt kita letak minyak eeee.



U can see, sikit jer kan kat tepi hidung tu...
Sbb tu lah, aku rase, tak serius sangat.

Hari ni, aku balik dari kerje... aku tengok die tutup , muke die..
Aku : Nape ayin tutup muke ayin.
Ayin: Muke ayin comot!
Aku: Meh sini, mama tengok!
Ayin: Tak nak lah...
Aku: Meh lah..................
die pun tunjuk muke die................

Ehhh.... ni knp pulak ni... die boleh merebak ke ni? Aku tanye ayin... Ape lagi, ayin dengar cam tu, lagilah die nangis.
Aku nak tunjuk kan mak aku, die tak nak... malu.
Akhirnyer, aku tunjuk kat Mak Su die..
Aku: Doktor, cube ko tengok muke ayin tu, nape eeee.. mule2 kat tepi hidung jer..pas tu berjangkit kat tempat lain lak..
Zack U: Meh sini... Emmm, ohhhhh, ni jangkitan bakteria ni.... Alang boleh pergi ke farmasi utk beli ubat sapu supaya kuman die tak berjangkit kat tmpat lain...
Aku: Ye ke, boleh merebak eeee... Jom ayin , kiter gi klinik!!!

Sampai klinik, doktor pun same cakap nyer cam zack u.... Wah, bangga aku ngan adik aku ni... tak sia2 handar die belajar farmasi kan..............
Aku tanye doktor tu, penyakit ni boleh berjangkit kat org lain ke?
Doktor kate tak... Sib baik, sbb skrg ni, tgh periksa.... lega...........................

6 comments:

viruspadu said...

muka ayin comot sudah

oh andak igt kene cikenpok

terer oh ana

cik wanie said...

pandai zack-u kan,
nampaknyer akk kena belanja dia minum nie,
hehehehehehehehehehe

Ceera said...

siannya muka ayin. patut la hari tu atam tengok kat hidung dia ada menda tu.. dia terkopek2 kan menda tu...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

ciannye ayin...seb baik maksu dia terel...hehehe

B..alang said...

alahai cian anak dara ku tapi tetap comei.. cam abah nyer.. Seb baek dr ana check dulu .. klu x letih nak pujuk mlm tu..

darling8tabby said...

ohh ingat cam chicken pox tadi kan..

nasib baik tak merebak...get well soon ayin :)