Wednesday, October 22, 2008

Lepas ko, ko, lepas ko,ko!! Huh!!

Ayin: Mama,mane selipar ayin lg sebelah!!!
Aku: Laaa, mane ayin letak?
Ayin: Tadi ade kat sini.... Ehhhhh! mane pulak ni....
Aku: Carik lah.....
Aku,hubby,ajoi ngan ajai pun terbongkok2lah carik selipar dier, tapi tak jumpe jugak.
Bawah kete pun takde, bwh meja pun takde,celah2 pokok bunga pun tak de....
Ah kau ni ayin, hari tu, selipar pink ko hilang, la ni pun hilang gak!!!
At last, aku give up!!
Tak payah cariklah...esok mesti kuar jugak.............
Nak dipendek kan citer....wah...cam panjang sgt citernyer kan....
esoknyer, bila nak balik dari umah opah nyer, selipar tu masih tak menjelma....

Korang paham2 jerlah...kalau tak jumpe tu, maknenye, kene beli lagi lah kan.....


Ni lah dier, cian aku tgk selipar ni....kesepian tanpa teman....
Mane lah teman nyer pergi kan.....
sop sop sop!!!
OTW balik umah tu, singgah kejab kat kedai kasut.
Ayin: Tak pe mama, kite beli sebelah jer...
Aku: Ape?
Ayin: Kite beli sebelah jer...kan sebelah jer hilang...(dgn bangga nye die bercakap) HUH!!!!
Aku: Ayin, mane boleh sebelah. Kalau sebelah hilang pun, ayin kene beli sepasang gak!!
Ayin: Eeeeee................
Ayin, meh try yg ni....muat tak?
Kalau uol's nak tau, kasut sblm warne hitam yg hilang sebelah tu, ayin ade sepasang cam ni gak, tp warne pink!! Sebijik!!! Disbb kan, warne pink tu hilang, tak tau die letak kat mane, tu lah yg aku gi beli yg warne hitam!! Huh! tak smpai 2 bulan pun selipar pink tu......
So, aku tak nak lah beli selipar ni, sbb same ngan warne pink yg hilang tu....

Aku beli yg warne biru ni......
Sbb ade gmbr karton??? lupe lah name tajuk eeeee... aku kalau tajuk2 ni, mmg fail!!!

Bukan 1 tapi 2.....
Satu lagi kasut!! Kasut ni, aku yg gagah nak beli,,,
Cam comel jer kan..................
Ayin, cuber ko try pakai kasut ni....
Eeeeeee, sesuailah.............mama beli eeee...............
huhuhu, mama dier yg lebih pulak.........

Tapi, tak tau lah, dua psg kasut ni dpt bertahan smpai bile kAN..................
hUH!! Anak2...................
Masuk kete jer, ajoi ngan ajai jeling2 jer kat ayin...
Mesti dorang cemburukan....
Mesti dorang ckap, mama ni asyik beli utk ayin jer...
Huh! mmg susah nak berlaku adil kan...
Ni baru 3 org anak.... byg kan lah, kerajaan kiter cam ner nak layan rakyat kan....renung2kanlah...

6 comments:

sepet a.k.a zack_u said...

hei ayin ni...
len kali pakai siper yang 5ringgit 2 je...sonang..huhu!!

viruspadu said...

a ah
beli selipa jopun yo
sonang

takpun gantung kat leher lalalala

larikssss

Casper a.k.a wifee en.atan said...

besala budak2....yg parah mak dan ayah la nak kuor kan duit nak beli baruuu.....

Ceera said...

hahaha...

siap suh renung2kn lagi..

entah2, ayin sengaja buang lagi sebelah sipar, berpikiran burok.. hahahaha...

entah, asik2 ayinnnnnnnnnnnnnnnnn jer.. atam kaklang tak belikan pun, =P

darling8tabby said...

waaa.dapat selipar baru..

bab renung2 tu..i setuju..tangkap dalam ooo

BigMouth said...

MMG lah, pas ni beli selipar jer....