Monday, October 6, 2008

Hari Raya ke 3

Hari raya ke 3.
Kita akan beraya ke paya rumput.
Paya rumput ni sblh arwah mak hubby aku...

Kat Paya rumput ni, umah nek busu.
Rumah dier ni unik.
Ade byk brg2 antik! Gmbar yg aku amik ni pun cam unik jer kan...hikhikhik!!
Kalau korang tak cayer, sila lah scroll ke bwh.

Aku ngan Hardz, sepantas kilat, tak sbr2 nak amik gambar gedik2!!
Lihat lah gong kat blkg aku ni....
bergema umah ni, kalau aku pukul gong ni!!!

Ni pulak congkak!!
Aku and the geng, tgh berlakun filem congkak!!
Seram!!!!
Haa yg ni, pggil ape eeee... aku lupe lak name eeee...

Patung ni pulak, kaki kpd meja kaca ni...
unik kan...
Anak2 aku ngan anak2 Rais, siap main bukak2 baju patung ni,
pas tu cakap, ko ni gatal lah..
pas tu, ketawa2..
Heii!!! tak tulah sape yg gatal sbnr nyer!!!

Pasu2 ni di susun kat depan tangga..
Banyak lagi gmbr. Tak larat nak download!!
Lepas tu, kite raye kat umah nek Andak.

Skrg ni, kita nak gerak lak g kat umah nenek andak!!
Kwsn kg ni cantik tul..
Harus aku amik gmbr lagi...

Ingat senang ke nak masuk raye umah nek andak ni...
Panjang q dier....
Ramai tul org raye kat umah die...
Setiap org yg dtg umah die, pasti die akan doakan kesejahteraan kite...
Aku sukelah raye umah ni..
Best, aman jer!!!

Walau duduk kat lantai, tak menjadi masalah tuk kita org yg brutal ni...
Lepas raya umah nek andak, ingatkan boleh terus balik umah...ade lg umah nak g raye eeee..
Pas tu, gi umah dak Ara,
Pas tu gi umah Busu Aton..
Cam kul 7pm, kita balik umah lah pulak.
Nak rehat2 lak pulak!! Penat tu... Perut dah ketat pulak!!!
Kul 9pm nanti, nak g umah Tok Cik!!!


Bebelah malam pulak, kita ke rumah tok cik, yg byk kucing...
die masak mee rebus!!
Sedap!!
Aku yg dah kenyang pun, belasah lagi!!

Sila abaikan bantul gebu ku itu.....

Kanak2 riang sedang menikmati citer katun.... Aku pun join!!
Lepas ni nak g umah Ngah Yut!!
Lepas tu lak nak gi umah Timah Bom!
Habis raye dlm kul 1 pg!!!
Huh penat!!!!
Smpi umah terus mandi, pas tu terus layan mimpi......

6 comments:

viruspadu said...

giler alang beraya

punya la byk umah alang pegi

andak raya bosan ooooooooo uwaaaaaaaaaaaaaaaa

Ceera said...

gambar kaklang, gediks sungguhhhhhh naaaa...

kobin said...

huu gmbr 1st sgt semat...

macal dlm majalah hehe..

kobin said...

eh macal plak..

*macam..

sori2 kak lang hehe

BigMouth said...

susah alang nak amik view cam tu tau!!
Sib baik sepet tak de, kalau tak, mesti die nak join sekali!
hehehe

[ LADYKiKi] said...

wahh meriah nye...