Thursday, March 19, 2009

Jom pasar mlm melaka...

Malam di Melaka...
Ingat nak pergi pasar malam nak beli bahan tuk masak2 lah tu...
Tapi, bile dah smpi Pasar malam...cam malas lak nak masak!!
Adalah lebih baik, beli jer................cepat dan amat mudah!!! hahahaha

Pasar Malam kat sini tak lah besar sangat...
Sori eeee... org melaka....Bagi aku pasar malam kat kl adalah lebih best dan masakan dorang lebih best!! Kat sini masakan nyer tak brp nak kick lah....
But anyway... masakan tak kick tak per, asal kan org2 Melaka, mmg sporting....hehehe, ayat2 memujuk, di situ!!!

Ayin, nak gi pasar malam pun nak ikot ooooo....
Ajoi ngan ajai... tak nak ikut...so dorang lebih suke layan tv dr ikut aku gi pasar malam...

Sapa mau beli ayammmmmmmmmmmmmmmmm!!!
Ayam, harus di beli sbb aku mengidam masakan shada..
Shada masak sambal ayam, mmg best!!!!

Wadey!!! Opp!! wadey ni best!! wadey kat sini best kaalu di banding kan wadey KL....
Aku makan tak ingat ooooo.... tak leh nak stop!!

Satey adalah pilihan hubby/Ayin...
Aku tak berape minat ngan satey!!
Satey kat Melaka, kurengggggg.... tp boleh lah..............
Oppp!! Aku dah jadi mcm pengkitik makaan lak!!
Sile izinkan aku eeee...

Kalau ade satey, sure ade nasik impit ngan kuah satey kan... kalau tak, tak de makne nyer!!

Kacang rebus...
Makan depan tv smbil tgk AF7... Layan beb!!!

Hubby and adiknyer shada...
Makan, jgn tak makan...
Aku belasah wadey jer....
Yg lain, korang makan lah.............

Lepas makan adalah sangat kenyang!!

Pelik kan...tapi benar!!! hahahaha.... ade yg kene lempang kan.....................

1 comment:

JIVEBUMZ said...

best kan alang sesekali jalan kat pasar malam tu kan..