Monday, March 2, 2009

Ape lagi.. masak lah!!!

Smpi umah aku jer...dlm kul 7.30 mlm...
Anak2 kecil, adalah berlari2 dari depan smpi ke dapur...
Anak2 aku sgt gembira..
Aku juge gembira..
Adakah kamu semua gembira...
Yaaa.. mari lah kita bergembira!!! hahahahaha

Ajai, tak habis2 ngan darwiah..
Mane ade darwih..kat situ ade ajai...

See... darwish ade lah kanan2 yg baru jer dapat kaki...
Asyik berjalan....terkedek2 dan sangat lah comel nyer...
Aku adalah sangat geram tgk dier jalan...
Aku rase cam nak gigit kaki dier...hehehehe

Ape lagi, bile dah ramai2 cam ni... makan adalah sangat best!!
So... Jom masak!!
Zack u mmg pandai masak...
Dier masak, ape pun sedap...
Sape nak kawin ngan zack u!! Sile angkat tangan!!!
hehehehe,.... jgn mare yer ana..................larikkkkksssss!!

Zack u, mmg paling terror wat sambal belacan............
Kalau zack u ade, mesti ade sambal belacan...........
Aku, tukang makan jer... hehehe

Siap sudah sambal belacan................

Siap sudah masakan.... ape lagi... jomlah makan!!

Meja makan kat umah aku, hanye untuk 6 org jer... tp org lebih ramai dari itu....
Dan sofa rumah aku, masih tak beli lagi sbb, duit nyer ade kurang!! sop sop sop!!

Kesudahan nyer... makan bersepah lah..........
Tapi ape nak jadi hal kan...............
Family aku, family brutal...
Tempt duduk, bukanlah masalahnyer...

Zack u makan disini.............
ana... rambut ko tu dah panjang...sile gunting sikit..
Mate ko dah lah sepet, rambut ko pulak panjang..
Lu pikir la sendiri eeee..................hiks!!!

Ajoi makan kat sblh mak su nyer...........

Nenel, memilah lantai. Pmpt yg paling selesa tuk makan nasi...........

Hehehe..buruk nyer aku ketika makan...
Ade aku kisah ke? huhuhuh...aku kisah sebenar nyer.... tak suko!!!
Tp, sib baik aku dpt makan kat meje... kan nyer ape, senang tambah nasi.....hehehe

Tak lame pas tu, atam ngan ciput lak smpi!!
Masuk rumah jer...terus ckp, YES!! nak makan............
See, atam............... tak sabar2 nak makan...
hahahahaah.............

Tak lame pas tu, kac cik family pun smpi!!! Dorang baru jer habis tgk wayang...tu yg lmbt tu..
Zara nak bwk anak2 nyer tgk citer upin dan Ipin, tp tiket sold out pulak....so terpaksa lah layan citer hantu............................

Keputusan nyer, mak, family andak dan family zara tidur rumah aku.
Family akak, zack u dan family atam, tak tidur... dorang balik malam tu jugak sbb hari Adad, dorang ade proggram lain.................

5 comments:

liwaniel said...

seronok berkumpul ramai2 satu family macam ni

Wawa_Nadwa said...

ya rabbi si nenel tu pon bedal petai.
kecik2 dh pandai mkn petai..
huii wendu nye kt petaiii..
=P

Y u Z z 9071 said...

sambal belacan tu,.ffuiii...marbeless je nampak

bOnda said...

tu ah, nenel pun makan petai jugak =)
anyway, salam kenal BM..
saya link akak ye..

lea said...

byknya nenel tu amek petai..
makan ke budak tu
heee