Thursday, March 5, 2009

Ajoi ngan Ajai ber@%#@$^%$#@

Dah lah aku ni penat... Balik dah lah lewat... ingat nak tenang2 jer kat rumah... tapi lain lak jadi nyer...

Puncenyer bende nilah.... korang nmpk tak, benda alah ni... tak kemane lak hilang nyer....


H/phone lame ni, ajoi yg punyer... pemberian atok nyer kpd cucu nyer...
So, ajoi sgt sygkan h/phone nyer ni, wlw pun lame...............
Tp dan hilang lak punat kat tepi h/phonenyer ni....

Ajai nyer hp lebih dasyat lame nyer... korang tau lah... hp ni dah lame, so, dah tibe mase nyer lah...
Tetiba h/p ni rosak, tak leh nak on, tak leh nak charge... so, aku suruh ajai tukarkan sim card dier kat hp ajoi...
Tu lah pasal, mase ajai tukar kan simcard dier kat ajoi nyer hp, punat tepi hp tu hilang....
Tul ah yg ajoi mengamuk!!
Ape lagi, berlakulah pergaduhan smlm...
Aku biarkan ajer..
Aku tgk jer sape yg menang..
Aku dah penat nak larang..
Dorang tak dengar..
Akhirnyer, aku relekan ajer dorang bergaduh..
Yg ajai ckp ajoi gemok..
Ajoi diam jer.. tp menahan geram
Ajai masih mengejek lagi, ckp ajoi gemok..
Ahhh... ape lagi, ajoi ckp lak, ajai pendek, lembek, gembeng...
Ajai ni pulak, kalau dier ejek org boleh... bile org ejek dier..dier tak leh tahan..
Die sepak lak buku ajoi yg ajoi dah susun...
Ini yg membuat kan ajoi nyer kemarahan semakin membuak!!
Ape lagi... ajoi tepuk ajai, smbl ckp, ko kuat sangat ke jai!!
Ajai lak jwp.. abis ajai lak jwp.. ko ingat ko kuat sgt ke???
Pas tu.... dush dush dush lah................ lantak korang lah... aku tgk jer...
Akhir nyer, mestilah ajoi yg menang.... Ajai kan badan nyer kecik berbanding ngan ajoi, tp ade hati lak dah bergaduh ngan ajoi...
Akhirnyer, aku ckp ngan ajai ngan ajoi..
Dah ...dah puas gaduh..
Ajoi gi turun bawah...
Ajai duk ngan mama..
Aku slow talk ngan ajai...
Nape ajai mesti nak tendang buku ajoi...tu lah yg ajoi marah...........bla bla bla........
Baru lah, ajai tu cool downnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
See, ajai tgh cool..............stlh di pujuk oleh aku..
Aku!!!!!!! Penat sudah!! Aku nak rehat!!! Anak2 aku ni, bende2 kecik pun nak gaduh!! hhmmmmm

6 comments:

jiejah d'blogger said...

hahahahah kerenah anak² kan ?
nanti besar² mesti diorg akan close...

sepet a.k.a zack_u said...

ajai memang gembeng oh....
ajoi gak cool...
oh..ajoi..jangan lupe jadi pakwe maksu nanti eh..
ko dah tinggi dari maksu...
boleh kan..hahahahaha!!

IdzaRis79 said...

alolooo..
siannya dia!!!

kojah said...

hihihi kak, budak kecik mmg cenggitu la...sy ngan adek badek sy dulu pun cenggini gak...

ai said...

bebudak mmg camtu kan alang??? kengkadang bikin pecah tengkorak kepala aku ni. Aku ni lagi le, anak kecik2 sume pompuan. bayangkanlah! time sume nk berebut barang! adoiiiiiiii..

Ceera said...

hahahaha

atam suka ayat2 ajoi tu, hahahahaha..

ajai pendek.. hahahahahahahahha