Friday, January 9, 2009

Perubahan.....Ohhh!! Apakah ini???

Sejak due menjak ni... aku kenelah wat perubahan...
Ye lah kan, kalau dulu, anak2 aku tggl ngan opah nyer, tp skrg ni, dorang tinggal ngan auntie harz dier...


Smlm, aku balik kerja dlm kul 7ptg... smpi umah harz dlm 7.15mnt!!
Ohhh!! the very the cepat kan.... Happy !!!


Smpi umah jer, terus tukar baju dan ke dapur!!!

Ohhhhh!!! Apakah sumer ini!!!!!!
Lepas kerje kene masak!!!!
Aku tak biasa uols!!!!



Biasa nyer, lepas keje, mesti bwk anak2 kuar makan kat kedai, tp skrg, no more...
Tp, aku ttp happy!!!!
Best!!!! sbb, masak ade teman....
Aku akan menemankan Harz ngan Nisa (anak buah aku) masak...
See my face, very happy kan....
Gmbr diatas tu, aku pakse nisa amik...



Aku tgh siang sayur Bolkoli.....nak masak sayur campur....
Lepas tu nisa ckp.


Nisa: Auntie Ira, batang tu boleh makan ke?
Aku: Boleh lah Nisa... Buang kulit luar dier, pas tu btg dlm tu potong kecik2... Batang kat dlm ni lembut!!
Nisa: Laaaa... nisa tak tau lak btg tu boleh makan... Dulu nisa buang jer btg tu... Alaaaa, rugi lah kan...
Aku: Hmmm, mesti ko rase bertuah dpt masak ngan auntie kali ni kan.... Kalau tak, mesti nisa tak tau smpi bile2!! Auntie tau pun, mak auntie yg bagi tau!!!
Nica: Yela2.....
hehehehehe, mesti dier menyesal ckp ngan aku kan....

Tp, biasa lah, masak nyer 3 org jer, tp bising nyer cam wat kenduri kawin!!! hahahaha
Org pempuan kat dapur.... Org lelaki kat depan lah...
Rais kene jage baby sbb wife dier kan tgh masak...
Kenelah tolong menolong antara satu same lain kan....hehehehe, cam skema jer ayat aku kan...


Ayam yg tgh di goreng....
Ohhh...tgh ayam ni pun, aku dah lapar dah...

Rajin nyer kite masak...
Aku mesti percaya yg aku masak lepas kerje time!!!
Ohhh... aky bangga ngan diri ku!!!!


Tak sempat nak tggu sumer masakan masak, Ajai dah ratah dulu ayam goreng ni...

Tis is nisa.... heheheh, dier tak nak amik gmbr, tp aku kan cekap!!! hahaha

Aku pun tak sabar gak... tgk ajai makan, aku pun join gak!!!
Aku cemburu ma.....

Cam penuh jer dapur ni kan....
hahahaha...larikkkkkkssss!!!!

Agah dan Harz tgh tgh nak angkat sayur!!

Tggl nak hidang jer ...

Sayur!!
Ayam goreng yg super sedap!!

Kentang goreng!!

So, jom makan.....................

Lepas makan, ape lagi.... baring2 lah...

Layan citer Hero..
Lepas citer ni, nak balik cheras pulak!!!

11 comments:

~~ciklinn~~ said...

bestnyer ramai2 camnie.... sure mkan pun berselera kan..

sEr0ja said...

kak lang,,,
cam best je mkn..
lap0 laaaaaa...
ekekeke..=p

Y u Z z 9071 said...

lepas mkn..baring...nikmattt

Jard The Great said...

terliur plak tinguk pics makanan tu..huhu

cik siti penguin said...

hihi,
lapar lak tgk mknn tuh sume,
;P

AKO said...

waduhh masuk sini musti rasa lapar tau :p

Erieq said...

nasib baik b.lang x join masak sekali kan.,klu tak mesti over load dapur tu.,belum campur abg rais sekali huh tak dapat ayie di bayang kan.,kakaka opsss
larik larik larik..,

juelee said...

wahhh sedapp sayur tuh..
saya pun suka..

wanie said...

seronok kalau turun dapur ramai2 ni...jadi rajin nak masak

razifembi said...

pehhh...

aman harmoni ...

sedap tgk ayam tuh ....

Ceera said...

laaaaaaaaaa.. msak tu je ke?? hehehe