Friday, January 30, 2009

Basikal Tua!!!

Smlm, lepas balik keje jer, ayin merengek2 nak basikal.

Ayin: Mama, ayin nak basikal..
Aku: Emmmm... tak jwp... nak carik alasan... aku ingat nak pospon jer beli basikal sbb duit aku pun kering, hubby aku pin dah slim dah..
Ayin: Mama, ayin nak jgk basikal, abg ade basikal, lg pun skrg ni lah ayin nak main basikal. Skrg ni kan cuti sekolah. Nnt ayin dah sekolah, cam ner nak main basikal...
Aku: Nnt mama ckp ngan abah...

Aku: Syg, ayin nak basikal.
Hubby: Next month tak leh ke?
Aku: Die ckp, abg ade, tp die tak de..
Hubby: Ok lah, nnt mlm karang kiter gi Giant Shah Alam.

Terus jer muke ayin jadi manis. Tadi, die boleh siap nangis, sbb nak basikal.
Basikal dier kan nyer tak de, tapi dah karat dah... tayar dier pun dah bocor. Dulu, mase kat umah lame, tak main2 basikal tu, terbiar jer berjemur/hujan...tu lah yg smpi tak leh pakai lagi.


Smpi jer kat Giant, ayin ckp, dier nak yg ni. Warne merah lagi...
Tp, basikal ni tak complete sbb kat handle die tak de rubber sblh!

At last, hubby aku pilih yg biru ni. Sbb yg biru ni, nmpk cam complete yer...
Tapi, tayar dier lak pancit...
Kebetulan, ajai ngan ajoi nak beli pam, so kita test pakai pam dorang dulu sblm bayar.


Pam punyer pam, tak boleh gak!!!
Awek ni ckp, tiup nyer senget. Sbb tu lah angin nyer tak leh nak masuk.
Dier ckp, tggu minggu depan lah, stok baru smpi..
Skrg ni, dier nak jual pun tak berani, sbb sumer stok lame.

At the end... tak beli lah jugak!!
Ayin, tak de rezeki ko!!
Next week, kite beli eeeee...

Sib baik lah ayin ni boleh di ajak berbincang.
Ayin ckp, OK lah mama!!


See, ayin nyer mood dah ok dah..
Dpt gelung, terus okie....

Ajoi ngan ajoi lak, main game bola ni...
Tak tau lah pulak, name kormersal game ni...
Dpt main game, aku ajak balik, kemain lah susah nyer!!

See, dorang wat tak tau jer, aku ajak balik!!
tak kan lah aku nak jerit cam kat umah kan!!!
Aku mesti lah menjaga tata sisula aku kan...
Aku ctrl jer....

Akhir nyer, bola ni jgk yg di beli...
Bola ni nnt, boleh lah aku anak beranak main same2 kat umah!!

Ayin, next week baru beli basikal ayin eeeee...
Harap bersabar!!!

9 comments:

arpeggios said...

Anak-anak bila minta sesuatu kita tak sampai hati kan nak tolak...

setjiweluke said...

name komersel gambe bola tu fussball rasenye.. eheheh.. layan wo..

Ceera said...

amboi.. banyak betul permintaan ayin eh..

Jard The Great said...

men dlm kedai plak da.. hehe

Y u Z z 9071 said...

bertuah ayin..

pak ngah rep said...

k.lang.. baik amik beskal dr kedai beskal trus.. kat seksyen 20 ada sebuah kedai beskal.. kalo jd ape2 senang.. kalo beli dr giant ni ape2 hal susah nak mintak ganti rugi..!!
k.lang.. pinggiran tu jauh x ngan seksyen 19??

BigMouth said...

ok lah rep. Thanks fr yr advise.

n Z r A said...

takpun kat k lang, ade kilang beskal gak dekat2 dgn area seksyen 27/28. kalau dari rumah akak tu terus, pastu dkat simpang yg suka jem dpan proton tu masuk kanan, terus, jumpe roundabout, kilang tu kat sebelah kanan. rasenye la situ ade kilang beskal. dlu saya beli kat situ kekecik. huhuhu..tatau la kalau dia dah bankrap ke ape kan..hehe

NIMI♥ Co. said...

wahh wahh aini nk beskal gaks