Friday, January 23, 2009

Pasang Langsir!

Sampai umah dah lewat, tapi langsir tak pasang lagi...
Pasang langsirni, nmpak jer cam senang, tapi rumit gak tau!!
Jarakpin tu, kite kene pandai2 agak lah...
Kang kite wat jarak satu, terpendek pulak, wat jarak 2, terpanjang pulak...
Huhhhh!! Sabar jer lah...

Dua hari gaklah aku amik mase nak pasang langsir ni...

Korang perasan tak, baju aku pun lain2kan...
Aku sekali kan jer n3 aku ni...
hehehehe
Ni, mase nak pasang langsir bilik anak bujang aku...
TAH, BRP KALI LAH AKU BUKAK, PAS TU PASANG BALIK!!! GERAM!!
Tapi, aku kan penyabar orang nyer....


Yg ni lak kat hall.


Korang tengokjer ke....?
Meh lah tolong..........
Acik dah penat dah ni....
Hubby aku tgh pasang ampaian...
Mase ni, aku rase dlm kul 3pagi kot!!
Tp, disbbkan semangat yg kuat, kita on jugaklah..
Takleh nak tggu esok, nak pasang gak pagi2 buta ni....
hahahaha
Yg ni lak, hari kedua pasang langsir..
Lepas balik dari makan Pizza, terus jer aku duduk dan pasang pin kat langsir..
Ayin tolong aku masukkan pin, smbil mulut dier membebel2 sbb tak dpt wat cam aku wat!!
Aku dah pasang hmpir satu langsir, dier satu pun tak jadi2lagi..
Aku gelak kan jer...
Tu lah yg dier bengang!!
Ayin : Mama, cam ner mama wat! Ayin masuk satu, yg satu lagi kuar..
Aku: Ayin tgk lah mama wat cam ner... smbil ketawa..
Ayin: Mama, mama jgn nak gelak2 eeee...mama ajar lah ayin!! eeeeee..GERAM nyer ayin...!!!
Dah siap....oklah kan....
Langsir yg lain tak siaplagi..
Kene beli pin lagi,tak cukup ma....


Gedik semacamjer aku kan...
Nmpk tak, ade lembaga kat tp langsir tu...
Korang takut tak???
heheheh, tu hubby aku lah... bile nmpk aku nak amik gmbk, berlari die pun nak join the club, tapi aku lebih cekap... tu yg nmpk cam lembaga jer kan..... larikkkkkkksssssss!!!!

Hari sabtu ni ade lori.. so, hari sabtu ni, boleh lah angkut barang!!!
PERHATIAN TUK ADIK BERADIK KU, SILA FREE KAN DIRI ANDA SUMER TUK MENOLONG AKU TUK ANGKAT BARANG2!!
JASA KORANG SUMER AKAN DI KENANG..
PAS TU, ATAM AKAN BELANJA KORANG MAKAN!!!!
HEHEHE, BETUL KAN TAM... KO KAN CKP NAK BELANJA KITA ORG MAKAN!!!! cabutttttttttttttttttttttt!!!!

9 comments:

Munirah Abd said...

HEHE xpe ayin...
nnti dah besar skit akan expert lagi mama ayin...

Miss Moon said...

cantek la umah BM ...
suka sangat langsir tew ...sangat klasssssssss menyerlah gitew .

Y u Z z 9071 said...

cantik sudah...

semangat nak masuk umah baru ni lain .....

goasop said...

best nya naik umah baru.

NIMI♥ Co. said...

tu r beshh bangat ade umah sendiri..nak gaks

Mulan said...

wah.. cam nak raya..

akma....L said...

kak bm smgt gler decor umah bru..hehe =p

:: p R i n c E s S _ N :: said...

untung ade ank P kak..ley tlg2 ekk...

niza salleh said...

kak lang,

curtain tu sama laa ngan curtain bilik kita..hehehhe