Thursday, January 8, 2009

Hari ke 2 sekolah...

Hehehehe, kalakar pulak kan... anak yg sekolah, mama dier lak cuti lame kan... apakah sumer ini...
Hari ke2, ayin dah wat aku geram... tp wlw pun aku geram, aku turut kan juge...
Sbb, aku kan mama.....

Mase aku teman dorang tggu bas, tetibe ayin jerit!!!

Ayin: Mama. ayin lupa suruh mama bwk tudung ayin... hari ni ade tasmik!! Kene pakai tudung!
Aku: Laaaa... nae ayin tak pesan ngan mama semalam...
Ayin: Alaaa.... Ayin lupe lah mama... Mama, amik lah tudung kat rumah kite..
Aku: Ayin, rumah kite kat cheras tu, bukan nyer kat s.Alam... Aduh ko ni.. buat mama tertekanlah... Kan mama dah ckp, ayin kene ckp ngan mama, ape2 yg kene bwk ke sek...
Rumah kite jauh lah...
Ayin: Ala mama, mintak2 bas dtg lmbt lah mama, mama suruh lah abah amik kan kat rumah...
Aku: Ayin.......rumah kita jauh lah....
Akhirnyer, aku gi ke Giant beli tudung baru...
Dah lah tak dpt carik tudung saiz kecik, terpakse pulak beli pin tudung..
Hei!!! Anak2!!!
Beli tudung? tp, ade ais krim pulak kan...hehehehe
Aisn krim tu, upah aku lah....di atas kerajinan aku beli tudung ayin...
Tu pun nasib baik ade harz... tolong tunjuk jalan, kalau nak harapkan aku... dah tentu, aku balik rumah jer....hehehehe

Lepas tu, hantar lak tudung tu kat sekolah Ayin...

Lepas, selesai, tel nica (anak buah aku kat umah harz) tanye, ajai dah smpi ke?
Nica ckp, dah smpi dah... so lege aku... so aku boleh jenjalan carik makan...
Bukan nyer ape, sepupu aku nak kawin lak, 14/2 ni... so aku teman kan harz beli brg2!

Mule2 gi sek 18
Pas tu gi sek 9
Pas tu lah, gi kat kawasan tmpt kerje aku...

Nak tempah bende ni lah...
Ni kan nyer telur tp, coklat!!
Penat kita carik tmpt ni.... smpi ke perodua kite gi, rupe2 nyer kwasn yg aku selalu lalu..
Hei!! Geram tul aku...wat habis minyak kete aku jer, carik tmpt ni.... hehehehe
Tp yg best ner, at the end, dapat gak carik tmpt ni..
Mase kita smpi, kelang ni dekat nak tutup dah, tp, kite redah gak....

Yg kecil harge nyer RM 2
Sederhana RM 2.30 dan
yg paling besar RM 2.50

Dgn awek ni lah kite berbincang...
Selesai sumer lam kul 5.30ptg!!!
HUH!!! aku sgt penat dan aku sangat lapar!!!!!!!

5 comments:

Ceera said...

ayin kan suka2 je lupa..

ayin jahat oh.. atam msg dia, tapi dia tak reply pun.. cakap ngan ayin, maktam kecik ati...

Y u Z z 9071 said...

coklat....coklat apa tu?

MiSS MiMieY said...

kat sana mmg time ade class taskim je baru pakai tudung ek???

::bertanya::

yan said...

salam..
silent reader ni...
suka tgk bm happy ngan anak2..

cik wanie said...

ala,
cinnyer alang nie,
tapi x pekan demi anak2,
hehehehehehehe:)

rindu kat alang ok:)