Monday, November 16, 2009

Mama, jom main air!!

Lepas makan, aku ingat aku jer yg bosan, rupe2 nyer, ajoi ngan ajai pun bosan gak!!
Ajai ajak aku gi berenang...

Aku yg pd mule nyer cam tak nak gi...
Korang tau jer lah aku...
Kalau hubby aku tak de... aku mmg tak tau nak gi mane2 pun...
Aku adalah buta jalan...

Mama tak tau lah cam ner nak pergi sane...
Alah mama ni, ajoi tau pergi...jom lah mama...

Disbb kan anak aku beria nak pergi... dan aku mmg bosan tahap gaban...
So, aku pergi jugak lah bwk dorang..

Bile aku ckp jom jer... terus jer, ajai melompat2 suke!!

Cepat Joi, tukar baju..mama bwk kite main air...

Dlm perjalanan nak gi ke stadium Matsusitta tu... aku punye lah sakit perut...
Tetiba jer perut aku nilah..
Tak leh lah tgk tuan dier nak tenang sikit..
Bukan nyer nak amik pekse ke, nak bwk anak gi main air jer..pun perut aku dah macam2 hal...

Smpi sane jer, terus jer gi kat counter dier...
Aku terus ckp kat uncle tu...

"sy tak pernah dtg sini... baru hari ni sy bwk anak saya naik main air... cam mane ni uncle?"
boleh... boleh... ape salah nyer...uncle tu ckp, sib baik uncle tu peramah...terus jer sakit perut aku hilang...
adik ade bwk baju renang ke?
Dorang ade pakai seluar yg ketat tu...
Ok, cantik... boleh main air..
Brp nak bayar ni uncle?
RM 3 jer.....
Huh...murah jer rupe nyer.... ingat kan mahal tadi...
Terus bayar, dan masuk ke dlm...


Tis is the place lah.....
Ajai tgk air,terus happy!!!

mereka adalah berkepit berdua...

kemane2 pun berdua...

Tak boleh di lepas kan...
Hahahaha...
Bagus.... senang aku nak jage...

Aku adalah tgk dorang dari jauh dan tak brp nak jauh lah kan...
Smbil tu, aku adelah main game..
Menyesal pulak tak bwk laptop!!
Tak ingat pulak!!
Dah boring tggu cam ni, barulah ingat, laptop kat umah...
Mesti laptop aku tgh bosan sbb aku tak sentuh2 dier kan...

Dlm kul 6.30 ptg cam tu, ajoi ajak balik sbb, jaga tu suruh dier bukak baju masa main air...
Ajoi nak bukak baju... tak mungkin korang...
Terus ajoi tak mood lagi nak main air....
Tak per lah joi, nnt mama beli kan ko, baju renang ko, senang.. tak payah lah, org nak sound suruh bukak baju.... hehehe

Lepas dorang salin baju... aku adalah balik terus kerumah..
Smpi rumah jer, ajai ngan ajoi terus cakap...Terima kasih mama...kitaorg happy sangat!!!

Aku.... harus happy gak bile tgk anak2 aku happy!!

5 comments:

lily lotus said...

bestnya kat situ..murah plak tu

dd dudu said...

sporting laa kaklang ni ;) suke baceee heee :D

Qumairah said...

Naper BM tak swimming sekali? huhuhuhu me dah lamer dah gie swimming takde partner..kalau sowang2 mati kutu

♥ladykiki♥ said...

hepi..hepi..hepi =]

Suraiya Harun said...

Irah, kalau nak mandi puas lagi, nak ada pmandangan yg cantik sikit jom mandi kat Wet World. Kat area tasik Shah Alam tu.