Wednesday, November 11, 2009

BBQ lagi ???.....

Mlm hari minngu hari tu, tak tau nak makan ape...
Nak makan nasi, rase cam boring pulak...
Bukak peti sejuk, tgk ade kamping BBQ...
Ayam, siang tadi pun ade beli sikit..
Tgk rencah tu wat BBQ pun ade....
So, ape lagi, aku ckp ngan hubby aku, kalau malam ni wat BBQ ok tak?

Anak2 aku dengar, terus dorang jerit!!!! SETUJU!!!! kita nak!!!

So, mlm tu, ber BBQ lah kitaorg anak beranak... Harus tak panggil sesiapa pun sbb, tak banyak, hanye cukup tuk kamai berlima jer....

Yg best nyer masak BBQ ni kan nyer ape.... Kalau nak rehat pun mase ni lah pun... sbb, aku hanye wat bahan2 perap nyer jer... Tp, bab2 bakar ni, harus hubby aku yg bakar.... Aku.....................adelah makan sajer......hahahah suker!!!

Utk membanyak kan lauk pd mlm tu, aku gorengkan kentang goreng ni.... buat snak!!

Ayin, adalah menolong abah nyer membakar....

hehehe...aku skrg nak duduk dan tggu makanan masak!!! wah!! syura beb!!!

Siap sudah...... aku mau makan..............

Ajai, bace doa dulu eeeee......

Ayin dah tak leh tahan nak join makan...
Ayin cam kat tp pantai lak rambut ko mengerbang sane sini...
ayin ckp ngan abah dier...
Abah, ayin makan dulu yer..nnt ayin dan makan, ayin tolong abah balik eeee..
Pas tu, abah wat muke majuk.... hahaha..tak leh bla wohhh!!
Kami adalah berkelah di depan rumah...
Mesti jiran tgh ngintai kitaorg mase ni....
Oppp!! sori... nak wat cam ner...
Bende nyer sikit jer...tak dpt nak jemput makan....
Lain kali eee, kalau ade rezeki...











6 comments:

viruspadu said...

aku mencik entry ni hahahahahaha

tak shukeeeeeeeeeeeeeee

hahahahahaha

NIMI said...

besh!!beshh!!

Qumairah said...

meriahnyelah makanan..huhuhuhuhuhhu sangat cemburu heheheh

BigMouth said...

VP, jgn lah menci!!!

Hi nimi... mmg best!!

Mairah..... eeemm, i like!!

go beyond the horizon said...

best way and quicker way kalau bbq meat and chicken, perap letak dalam baking tray cover with aluminium foil dan bakar at pre heated oven of 150-180 FOR 1 HOUR.
KLUAKANKAN SEJukan kasi juice masuk semula pada isi meat. dan bleh bakar atas charcoal.. juice boleh buat cicah, brush kan masa bakar, baki bleh buat stock kuah noodles.

result bila makan takde yg terover hangit dan termasak di luar termentah di luar.

Plus kalau ramai tak de la tunggu lama lama. sebb daging dah masak, letak atas grill aja nak casi effect charcoal burnt flavour tapi dalam masak properly.

sausage boil air dah didih, masukkan sousage 3-5 minit, then baru kluar. kmudian grill ...
suma ni actually best way to prevent ecoli, food poisoning etc.. dan bleh enjoy makan.. sama sama..

selamat mencuba.

Zaleha Ismail said...

sedapnya Ira.... !!