Friday, November 13, 2009

Jom main kiub!!

Skrg ni, musim main kiub kot!!!
Anak2 aku, dok hari2 pujuk kitaorg beli kan kiub tuk dorang...

Siap ckp, belilah.....
Pakai duit raye pun boleh...
smpi cam tu sekali...

Setelah dipujuk2 hari2...akhirnye, hubby aku pun belikan jugak!!

korang pandai tak main bende alah ni...
aku setakat 1 colour jer boleh...
nak buat 2 colour, eeeeemmmm ... hampeh!!

Tp, ajai pandai wat sumer colour....Ajai ckp, ade care nyer ma. Ade kiraan nyer... Aku dier ajar byk kali pun, tak mau gak pandai nyer aku....

Ajoi br jer belajar dari ajai... so, agak pelahan jugak lah dier nak dpt susun sumer colour... Tp, ajoi berjaya gak susun, tp..selepas, habis makan nasi...

hehehe..mmg kelakar.. Ajai berkemain lagi ketawakan abg nyer...

Korang layan lah vedio eeee...............


video

7 comments:

sehah said...

bagus la ajai blh settle kn..
means terer math..
hehehe..
congrats..

La Dolce Ara~ said...

huhuh akak nak tahu kat sekolah saya pun lagi ar.. budak nie siap ajar saya lagi.. tapi biasalah cikgu yang lembab tak jugak dapat2 sampai skang..

nur nina said...

woaahh.. best ohh main kiub ni.. lagi2 bile ley settle sume kaler..
tapi lame2, jdi bosan.. huhu

azman said...

kiub ni aku rasa dah jatuh kategori pemainan tradisional, setaraf congkak n batu seremban,...sebb kali petama aku jumpa..time aku sekolah rendah...
puluh2 tahun dulu.

tp 1 benda yg kekal sama, aku stil xtau nk solve, even aritu ada budak demo kt aku, halfway aku lost....
aku pikir xda faedah aku tau pun, biarlah anak2 aku yg explore

onnie said...

kat sekolah saya pun , bdk2 sibuk bw kiub ni main dlm kelas.....bgs gak game ni dapat menjana minda n otak bdk2 pun cair so xde le bekuuu.....

BigMouth said...

hi sehah...
Ajai terror match!!! heheh..abah dier yg terror match!!

Hi La Dolce Ara
kekeke...sy pun same gak... tak pandai2!!

Hi nur nina... hebat nyer ko... alang bukan nyer bosan... tp baran sbb tak dpt nak wat!!

BigMouth said...

Hi azman...
betul gak ckp ko...
dah jadi cam permain tradition lak kan...

Hi onnie..
harap2 cikgu tak rampas kiub ni eee...hahaahaa.