Thursday, November 5, 2009

Darwish nangis cam kene dera...

Lepas mak dan abah dah masuk ke dewan.
kite sumer balik lah...

Aku adalah cuti..
Tp akak tak cuti...
Lg pun, selame ni, mak yg jage darwish..
Bile mak dah tak de kat umah, makner nyer... akak kene sendiri wat jadual jage anak lah...
Gilir ngan hubby nyer /anak nyer lah...

Kebetulan, aku cuti...so, aku adalah org yg paling sesuai tuk jaga darwish...

Aku mmg no hal nak jage darwish... tp yg aku takut, ialah, darwish ni, tak berape minat ngan aku..
Biasa nyer, kalau dier nmpk aku, dier akan nyorok dulu... bile dah lame2 baru dier ok ngan aku...

Mmg cam di jangke kan....
Mase dier smpi umah aku, darwish tidur.... dan akak adalah pergi ke keje...

Kul 9.30pg cam tu ....aku dengar, darwish dah nangis..
Kelamkabut aku bangun...
die nmpak aku lagi kuat nangis dier..
Aku dah panik dah ni...
Dah lame tak jade budak kecik ni...
Aku acah2 pun, dier lagi nangis...

Huh, tak tau nak wat ape... at last, bwk darwish kuar gi taman mainan..
Dlm perjalanan ke taman mainan tu... darwish adalah nangis...
Smpi jer taman permainan....
Terus jer dier senyap!!
Terus jer dier ckp, tu tu, nak in...in..in... cam tu lah lebih kurang, bahasa kanak2!

Aku adalah lega giler!!!
At last, darwish dah tak nangis!!
see, dier senyum jer...

mule, main buaian ni, aku pegang dier...

lepas tu, tak do nyer nak pegang...dier main sendiri jer....

muke ala2 takut nak main ni...
Tapi main gak!!

Aduh...aku adah lah ngantuk...
Aku mmg lum tidur lagi dari semalam...
Baru jer tidur sejam..darwish dah nangis...
Tp tak per.... bukan senang nak nak cam ni...
Dulu mmg selalu aku cam ni, tak cukup tidur, tp skrg ni tak biasa...

Smpi kul 10 pg jer aku main ngan darwish kat taman... pas tu balik umah balik sbb nak masak!!
Ajoi ngan ayin sekolah petang ma....
Tp, jage darwish ni mmg senang...dier tak nakal pun....
Bile dier penat, dier tidur....the very the senang...

11 comments:

Kaseh NazLieza said...

slm perkenalan...
lieza adalah silent reader akk..sume adk beradik akk punyer blog lieza follow taw..n kini lieza pon dh ader blog sndri..hehehe

Qumairah said...

wow,

BM jadik ibu balik...heheheh tapi darwish budak baik....comelnyee dia. Takpelah BM praktis..mane tau hehehehehehe gurau2 di pagi hari

lily lotus said...

takpe..lelama kompem melekat dgn akak..mak akak dah balik haji sok dia plak taknak

MNFNF said...

hu hu...sepet ngan pakwe dia dah block dia nyer blog...hu hu tak leh baca blog dia org lagi...

cheguBard said...

salam ziarah...salam kenal...jemput layari http://chegubard.blogspot.com

cocet said...

salam perkenalan..

sering follow akak adik beradik nyer blog..

menarik..

kupu-kupu_cinta said...

ngeh3.. darwish tu nak manja2 dgn kak lang la.. hihi

BigMouth said...

Hi Kaseh... salam perkenalan..
Thanks yer...

Hi Qumairah...
Alang dah tua lah....hehehe
Setakat nak geli2 tu ok lah!! Aww!

BigMouth said...

Hi Lily, tu lah pasal, kalau nica tu, dok melekat jer ngan alan, tp tibe kat darwish...hmmmm hampeh... tak nak nyer dier..

BigMouth said...

Hi MNFNF...sepet/Qery tu tutup skjp blog dier sbb ade masalah yg tak dapat di elak kan...
Bg dier mase yer...

BigMouth said...

Hi chegubard,salam perkenalan gak!!

Hi Cocet,thanks yer..sbb sudi layan kitaorg adik beradik yg giler ni...hehehe

Hi kupu2 cinta...
tu lah pasal... panik kejp alang..takut gak dier tak berenti nangis...haru uuu!!