Monday, November 23, 2009

Emmmm cam balik kampung pulak!!

Hari Rabu lepas... aku balik keje adalah agak lewat...
Sampi umah dlm kul 7.30mlm, cam tu lah...
Biasalah..kalau time2 cam ni...dah tentu2 dah gelap kan...
Mata aku adalah rabun................

Aku sampi jer depan rumah..
Aku nak bukak gate rumah..
Tetibe aku nmpk ade sorang makcik tu lambai2 kat aku...
Ahhh sudah...
Apahal pulak ni..
Tetibe jer perut aku sakit!!

Sekali bile makcik tu dah hampir, baru lah aku nmpak kat tangan dier ade rambutan,....

Aku: Laa.. makcik ke, sy ingat kan siape tadi...sy ni rabun jauhk cik...
Makcik: Lame makcik tuggu ko balik... Makcik nak bagi ko buah rambutan ni..
Aku: Lah.. iyeke makcik...sian makcik... time kacih makcik... Masuk lah rumah dulu makcik..
Makcik : Ehh...tak pe... makcik tggu ko jer...

Makcik ni adalah memerhatikan aku dari jauh jer... dier mmg kenal aku, tp aku langsung tak perasan dier.. makcik tu ckp, dier dah tggl ngan anak dier dah dekat setahun...
Die selalu nmpak aku ngan anak2 aku main2... sidai kain bagai...
Aku ingat, mesti makcik ngintai aku kat dlm umah dier...
Sbb , aku mmg tak pernah nmpak dier...
Sib baik, hari raye lepas, aku raye kat umah anak dier..kalau tak, tak tau aku, makcik tu tggl ngan anak dier dah dekat setahun...

Anyway, makcik ni mmg baik....bukan sbb dier bg aku rambutan, tp, dier mmg baik...

Aku yg happy dpt buah rambutan...
Rambutan nyer pun mmg best!! Manis giler uols..
Lekang pulak tu...
Makan2 tak sedar dah habis...


Tgk atas meje, ade lah buah limau kasturi ni...
Ayin ckp, auntie chik bagi...
Dari kampung auntie cik lah mama...


Dan buah cempedak...
Emmm..satu rumah bau cempedak uolss....
Nak goreh, adelah malas pd hri tu...
Jadi ditangguh kan....

hiksss!! wlw pun dah lame aku tak balik kampung... tp, mcm baru balik kampung jer...
Rezeki uols.... Alhamdulillah....

4 comments:

Qumairah said...

Goreng cempedak di petang hujan2..bersama air kopi..auwwwww...sungguh terkesima

Kaseh NazLieza said...

tgk cempedak akk trus terliur nk mkn cempedak u...hehehehe...

Diarihatiku1976 said...

saya suka rambutan dah cempedak goreng... bestttt...

Ijan said...

da tbayang cempedak goreng ni..adoi~