Tuesday, June 9, 2009

Supprise BBQ di rumah Mak!!

Zara call aku..datang rumah mak tak hari sabtu ni..
Datang, tapi petang lah...

Dlm kul 1pm, cam tu...zack u lak sms...
Alang datang tak??
Datang... tp petang lah...
Adik abg lang ade kat umah alang...
Die ckp nak balik hari ni..tp tak tau kul brp?
Kenape?
Tak de lah...kite nak buat birthday kak cik kul 3 ni...
Eeee..cam tu.. korang jalan dulu lah... alang tak tau lagi lah.. tp petang alang mesti dtg..
Emmm tak pe, sape suruh dorang wat supprise kan...hahahaha

Petang tu, aku ngan adik hubby kuar lak ade hal.. Aku teman anak buah aku gi berubat!!
Sedang menunggu tu...abah pulak 3G...
Ira...ko bile nak dtg... ko nak kurung anak2 ko ke?
Aku, kalau boleh nak gelak besar...sib baik kat tmpt org... kalau tak harus!!!
Nnt petang ira datang....
Hai...ini kan dah petang!!! Kul brp pulak nak dtg!!!
heheheheheh..tak de jwpn...

Dlm kul 5.30ptg, cam tu...br lah aku leh gerak ke rumah mak!!!
Dah lame aku tak lepak kat umah mak..
Rindu oooooo!!!! Dgn suasa riuh rendah adik beradik kan....

Malam cam kul 8..
Jom aaa.... start BBQ!!!
Sape lagi nak hidup api...
Mesti lah ayie tado2 kan!!

Lagi pun mamat ni pengakap kan...mesti dier pandai nyalakan api..
Hikssss!!!
Yg budak kecik 2 org ni... mlm tu adalah sangat kecoh!!!!
Org sibuk2 die lak sibuk kat dlm bilik air... konon2 tgh berenang!!!
Hahahahaha... mlm tu, nica tak sombong tp sangat becok!!!!

So, resepi kita pada mlm tu... ada lah ikan...(disponser oleh akmar, hubby zara)
Dan ayam.....
Ikan keli....
Sumer ikan2 disiang oleh mak ku!!

Bakar... tak sabr nak makan ni....
Ayam pun dah siap bakar...
Tinggal nak makan jer..
Kali ni tak de menu kambing yer...

Sessi gossip ade lah paling di nanti kan...
Kumpul ramai2 cam ni lah best!!
Tp atam tak de lah.... dier gi JB
Di sbb kan aku tak leh dtg awal...so acara memotong kek, telah di tunda ke malam..
Ooooo..terharu aku!!
Dorang tggu ak gak... baru nak potong!!!

Makan jgan tak makan...
Nica, ko wat ape tu...
Aduh..si kecik ni... kelakar mak lang tgk mulu ko lah... asyik muncung yoo!!
Mari nyani ramai2!!!!
Huh...mlm tu mmg kecoh!!
Hepi!!
Suko yo....

Atam...rugi ko tak do!!!

5 comments:

NenekPenne said...

hai!!!!

suker baca blog u.....

Ceera said...

eeeeeeeeeeee menjeles.. syedih2 takde bersama2..

takpe la.. lain kali buat lagi tau...

Softtouch [Hanim] said...

Bestnye kumpul ramai2 ngan adik beradik. Makanan nmpak sedaplah

viruspadu said...

sodappppppppppppppp

kojah said...

bestnyer tgk