Monday, June 22, 2009

Merantau!!!

Dah lame aku dah merantau...
Nak merantau kat mane eeee...
Kat mane????
Mane eeee???
hehehheeee..................
Jom lah kite ke Rantau!!

Sbnr nyer aku nak nengok zaimah.. Die kan baru jer lahirkan baby comel..
Aku lum tgk lagi smpi termimpi2 aku...
Almaklumlah...aku baru jer amik cuti seminggu...mane munkin aku dapat cuti lagi kan...

So, lepas, siap jer org pasang kebinet..terus jer aku bersiap2, nak gi Rantau...

Jgn salah anggap jer... Aku tahu, kat rantau tak de Zoo, tp..mcm dah kat zoo dah aku ni...hahaha Banyak tul lembu mase perjalanan nak smpi ke rumah mentua zaimah ni...... Tap bagus gak... terhibur gak lah anak2 aku....

Mama lembu!!!!!!! hehehehehe...............

Dlm kul 6ptg, cm tu...aku pun smpi!!!

Jom, kite terjah... tak sabar nak tgk baby!!

Aku smpi jer... aku tgk dorang tgh melantak tak ingat!!!
Huh!!! aku rase cam tak sabar jer nak join the club!!! hahaha
Atam pun ade... ingat kan tak de....
Aku ckp ngan hubby, mungkin atam tak dtg kot!! sbb ciput patah kaki...
Terkejut hubby aku..rupe2nyer, dier tak tahu yg ciput patah kaki...
Siap ajak aku gi melawat ciput.... sekali dorang ade kat rantau gak!!!
See, aku dah join the club!!


An-Nur Abriza..... tidur jer keje nyer...

Tak leh tahan tgk tangan dier...sedap jer dier tidur....
Merah btl....
Mesti putih dah besar nnt...
Aku carik2 hubby aku...mane dier..

Rupenyer, kat blkg rumah...
Oooo!! lepak kat sini eeeee...
Terpaksa aku join club lain pulak!!!

Heiii makan durian lah kite yer...
Nak wat cam ner...rezeki, jgn ditolak kan...
Emmmmm sedap betul lah..
Heran kan... dah makan byk kali pun, tak jemu2...
heran pak cik!!! hehehehe
Dah makan durian...rase cam dah kenyang....
Tapi tgk kat meja.... lauk-pauk nyer sgguh memberangsangkan...
maafkan aku...aku terpaksa.....................
Atam/ciput pun makan gak!! tak leh tahan uols...
Siap ade ulam tu...

Aku bukak club lain pulak lah...
Abah pun tak leh tahan gak...tgk smbl tempoyak dier....fuh!! lapar balik beb!!
Kalau korang, boleh tahan ke???
Aku kekeyangan!!!!! Ahhh............................
Lepas makan lepak lagi...

Hubby aku dokong darwish yg baru jer lepas muntah..
Darwish ni suke ngan hubby aku, tp ngan aku, dier tak brp nak gemar sgt..
Kalau aku nak dukung dier... dier wat cam tak nmpak jer ngan aku... Hmm nyampah!!! Mesti ko nyesal bile ko dah besar sikit, sbb tak suke ngan m.lang!!!
Dush dush dush...hehehe
See, darwish tergolek....smpi benjol kepale dier....
Sian.... monyok jer muke dier...


ni pulak 3 sekawan....
ayin, yah ngab cica...
Dorang ni tgh mengadakan misi mencarik taik lembu!!!
Ayin, siap bwk teropong, nak teropong taik lembu!!!hehehehe..
Korang ni, tak de ke misi lain...

Oppss!! lupe nak tnjuk kaki baby ...
sangat cute kan....
Panjang2 jari kaki dier..
Geram aku...rase cam nak gigit jer...
Lepas magrib cam tu...kita org gerak...
sumer balik ke Cheras baru...
Lepak kat sane pulak!!!!

2 comments:

Softtouch [Hanim] said...

haahlah comel jer tangan dia tido. Mcm dah besar jer..Haah putih besar nnti sbb dia merah. Bestnya mkn ramai2 yer. Dah kenyang pun boleh lapar balik kan?

rillys said...

mcm baby dah few months...besar...comel!